Jaunā NHL komanda beidzot tikusi pie sava nosaukuma
Jaunais Lasvegasas klubs no neaizsargāto spēlētāju saraksta varēs izraudzīties hokejistus, kuri pārstāvējuši citas komandas.
Hokejs
2016. gada 23. novembris, 13:13

Jaunā NHL komanda beidzot tikusi pie sava nosaukuma

Jauns.lv

Jaunās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas no Lasvegasas nosaukums būs "Golden Knights" jeb "Zelta bruņinieki", otrdien pavēstīja vienības īpašnieks Bils Folijs.

Piecus mēnešus pēc tam, kad NHL īpašnieki pārdeva Folijam tiesības kļūt par 31.līgas komandu, prezentēts vienības logotips ar bruņinieku ķiveri vairoga priekšpusē. Ķiverē redzams stilizēts V burts, bet logotips ir zelta un melnā krāsā. Vienības krāsas būs arī tērauda pelēka un sarkana.

"Golden Knights" komanda spēlēs jaunuzbūvētā arēnā, kurā būs 17 500 skatītāju vietu hokejam un 20 000 skatītāju vietu basketbola spēlēs. Tā būs pirmā profesionālā komanda ASV kazino galvaspilsētā.

"Vēlamies, lai mūsu komanda būtu pazīstama ar centību, godu, spēku, drosmi un spēju nekad nepadoties gan uz ledus, gan ārpus tā," paudis Folijs. "Izvēlējāmies "Bruņiniekus" ("Knights"), jo bruņinieki aizstāv tos, kuri nevar sevi aizsargāt."

Jau iepriekš bija zināms, ka komandas nosaukums būs saistīts ar vārdu "Knights". Iepriekš izskanēja arī varianti "Desert Knights" (''Tuksneša bruņinieki'') un "Silver Knights" (''Sudraba bruņinieki'').

Lasvegasā izveidotais NHL klubs sāks spēlēt no 2017./2018.gada sezonas. Vienības ģenerālmenedžeris ir pieredzējušais Džordžs Makpī, kurš 16 sezonas šos pienākumus veica Vašingtonas "Capitals" komandā.

Kluba īpašniekam Folijam un viņa partneriem būs jāmaksā pusmiljards ASV dolāru (440 miljoni eiro), kas tiks sadalīts pārējām 30 NHL komandām.

Lasvegasas komandas iekļaušana līgā būs pirmā paplašināšanās kopš 1997.gada, kad NHL piekrita izveidot vienības Nešvilā, Atlantā, Kolumbusā un Minesotā. Atlanta, kuras franšīze pēc tam pārcēlās uz Vinipegu, un pārējās komandas par pievienošanos līgai tolaik maksāja 80 miljonus ASV dolārus (70 miljonus eiro).

Lasvegasas komanda 2017./2018.gada sezonā spēlēs Klusā okeāna divīzijā kopā ar Losandželosas "Kings", Anaheimas "Ducks", Sanhosē "Sharks", Fīniksas "Coyotes", Kalgari "Flames", Edmontonas "Oilers" un Vankūveras "Canucks".

Jaunais Lasvegasas klubs no neaizsargāto spēlētāju saraksta varēs izraudzīties hokejistus, kuri pārstāvējuši citas komandas. Tāpat jaunajai vienībai nākamā gada drafta pirmajā kārtā pienāksies ne zemāka izvēle par sesto numuru.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA