Ķipurs: Melbārža četrinieks var izcīnīt olimpiskās medaļas
Jānis Ķipurs pauž, ka Oskara Melbārža četriniekam noteikti ir jācīnās par olimpiskajām medaļām.
2014. gada 22. februāris, 15:50

Ķipurs: Melbārža četrinieks var izcīnīt olimpiskās medaļas

Jauns.lv

1988.gada olimpiskais čempions bobslejā Jānis Ķipurs uzskata, ka Oskara Melbārža ekipāža var izcīnīt olimpiskās medaļas bobslejā.

Ķipurs pauž, ka Oskara Melbārža četriniekam noteikti ir jācīnās par olimpiskajām medaļām, neskatoties uz spēcīgajiem konkurentiem. Viņš norāda, ka Melbārdim jāuzlabo sniegums trases augšējā daļā, un tāpat kā divniekos, arī šoreiz svarīgs būs starts.

"Un nav jāskrien pēc starta rekorda, bet labi jāiestumj un jāsasēžas - izejas ātrums ir krietni svarīgāks," norāda Ķipurs.

Viņš arī nepiekrīt runām par slīdēšanu un neslīdēšanu. Komentējot krievu pilota Aleksandra Zubkova lielo pārsvaru pār konkurentiem, viņš skaidro, ka viņš savus braucienus veicis klasi labāk par konkurentiem, tāpēc arī viņam labi slīd. "Bet ja slidas iet šķērsām, ja bobu noliek šķērsām, skaidrs, ka neslīdēs," piebilst bobsleja eksperts.

Jau ziņots, ka šodien plkst.18.25 pēc Latvijas laika sāksies pirmais brauciens bobslejā četrinieku ekipāžām. Latviju pārstāv Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa ekipāžas. Otrais brauciens būs plkst.19.55.

LETA/Foto: Agnese Gulbe/LETA