Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Citi sporta veidi

Skotiete Volfa kļūs par pirmo sievieti 22 gadu laikā pie F-1 mašīnas stūres sacīkšu nedēļā

Jauns.lv

Skotiete Sūzija Volfa kļūs par pirmo sievieti pēdējo 22 gadu laikā, kas sēdīsies pie pirmās formulas(F-1) mašīnas stūres sacīkšu nedēļas laikā, pirmdien paziņoja komanda ''Williams''.

Skotiete Volfa kļūs par pirmo sievieti 22 gadu lai...

Līdz šim 31 gadu vecā Volfa jau ir darbojusies ''Williams'' komandā. Paredzams, ka jūlijā Volfa startēs pirmajos kvalifikācijas braucienos pirms Lielbritānijas un Vācijas ''Grand Prix'' izcīņām.

Kopš itālietes Džovannas Amati, kura ar ''Brabham'' nekvalificējās Brazīlijas ''Grand Prix'' izcīņai 1992. gadā, neviena sieviete vairs nav vadījusi F-1 mašīnu sacīkšu trasē vismaz treniņbraucienos pirms kāda no pasaules čempionāta posmiem.

Līdz šim tikai divas sievietes, abas itālietes, ir pārvarējušas kvalifikāciju un startējušas F-1 sacīkstēs. Marija Terēze de Filipisa 1958. gadā startēja trīs posmos ar ''Maserati'' un Lella Lombardi piedalījās 12 posmos 70. gadu vidū.

''Williams'' paziņojums nāca klajā desmit dienas pēc tam, kad konkurenti ''Sauber'' komandā paziņoja, ka Simona de Silvestro centīsies iegūt nepieciešamo superlicenci. lai varētu startēt f-1 sacīkstēs.

BNS