Citi sporta veidi

Kontadors triumfē Basku zemes velobraucienā

Jauns.lv

Gadskārtējā Basku zemes daudzdienu velobraucienā sestdien trešo reizi karjerā uzvaru izcīnīja spēcīgais spānis Alberto Kontadors.

Kontadors triumfē Basku zemes velobraucienā...

"Tinkoff-Saxo" komandu pārstāvošais Kontadors uzvarēja jau pirmajā posmā, bet vēlāk savu pārsvaru tikai palielināja, noslēgumā poli Mihalu Kvjatkovski no "Omega Pharma-Quickstep" komandas apsteidzot par 49 sekundēm.

Zīmīgi, ka piecos no sešiem etapiem Kvjatkovskis izcīnīja trešo vietu.

Savukārt trešais noslēguma kopvērtējumā bija francūzis Žans Kristofs Pero ("AG2R La Mondiale"), kurš jau atpalika par vairāk nekā minūti.

Tikmēr divos etapos triumfēja Kvjatkovska komandas biedrs Tonijs Martins no Vācijas. Sākotnēji viņš vienatnē finišēja otrajā etapā, bet sestdien bija labākais arī noslēdzošajā, sestajā, posmā, kurā sportisti veica 25,9 kilometrus garu individuālo braucienu.

"Tūres sākumā nevarēju iedomāties, ka sacensības noslēgsies tik veiksmīgi. Man nepieciešams pateikties komandas biedriem par palīdzību," pēc finiša teica Kontadors, pēdējā posmā zaudējot vien Martinam, kurš karjeras laikā trīs reizes uzvarējis pasaules čempionāta individuālajās sacīkstēs.

Pagājušajā mēnesī divkārtējais prestižā "Tour de France" velobrauciena uzvarētājs Kontadors bija labākais arī Tirēnu - Adrijas velosacīkstēs.