2014. gada 21. jūnijs, 15:08

Kostarikas futbola izlase pārliecināta par spējām Pasaules kausā turpināt pārsteigt

Jauns.lv

Pēc vietas nodrošināšanas Brazīlijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra astotdaļfinālā Kostarikas futbola izlase ir pārliecināta par savām spējām parūpēties vēl par kādu pārsteigumu.

Grupu turnīra divās līdzšinējās spēlēs Kostarikas izlase negaidīti spēja uzvarēt Urugvaju un Itāliju, vēl pirms noslēdzošā mača pret Angliju nodrošinot vietu astotdaļfinālā.

"Uzvara mūs dara laimīgus, taču nevēlamies apstāties ar iegūtu vietu astotdaļfinālā. Tas ir tikai sākums," pēc piektdien gūtās uzvaras pār Itāliju ar 1:0 pauda Kostarikas izlases galvenais treneris Luiss Pinto. "Ņemot vērā Itālijas izlases vēsturiskos panākumus un spēlētāju meistarību, sacensties ar šādu komandu nav viegli. Mēs centāmies ierobežot viņu spēli, nosedzot Andrea Pirlo, taču līdztekus tam bijām stabili arī aizsardzībā."

"Kopš uzvaras pār Urugvaju esam par sevi neticami pārliecināti. Šī mums ir episka uzvara, taču mēs bijām droši, ka esam uz to spējīgi," izcēlis uzbrucējs Braiens Ruiss. "Droši vien vēl neesam aptvēruši šī panākuma nozīmīgumu."

D apakšgrupā pēc divām kārtām Kostarikai ir seši punkti, pa trim punktiem ir Itālijai un Urugvajai, bet Anglija cīnās bez punktiem.

"Spēlei piegājām nepareizi un bijām pārāk lēni. Kostarika bija labi organizēta, ātra un laba cīņā par bumbu. Pēc vārtu zaudēšanas nekādi vairs nespējām atgriezties spēlē," izteicies Itālijas izlases galvenais treneris Čezāre Prandelli. "Esmu drošs, ka noslēdzošajā spēlē pret Urugvaju savu sniegumu uzlabosim. Mums tas ir jāizdara, pretējā gadījumā turnīrs mums būs beidzies."

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos ilgs līdz 13.jūlijam. Izslēgšanas turnīrs startēs 28.jūnijā.

LETA