Bijušais Rīgas "Dinamo" leģionārs Vilsons karjeru turpinās "Traktor" komandā
Iepriekšējā sezonā Kails Vilsons "Dinamo" sastāvā49 spēlēs guva 17 vārtus un izpildīja 27 rezultatīvas piespēles.

Bijušais Rīgas "Dinamo" leģionārs Vilsons karjeru turpinās "Traktor" komandā

Jauns.lv

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" kanādiešu uzbrucējs Kails Vilsons savu karjeru turpinās Čeļabinskas "Traktor" vienībā, informē klubs.

Bijušais Rīgas "Dinamo" leģionārs Vilsons karjeru ...

Līgums ar hokejistu parakstīts uz diviem gadiem.

Kā zināms, maijā Vilsons vienojās ar Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass", taču valstī nestabilās situācijas dēļ komanda nākamsezon nespēlēs KHL turnīrā.

Iepriekšējā sezonā Vilsons regulārajā čempionātā 49 spēlēs guva 17 vārtus un izpildīja 27 rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs vienībā.

Pašlaik 29 gadus veco centra uzbrucēju Vilsonu 2004.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar kopējo 272.numuru devītajā kārtā izvēlējās Minesotas "Wild" komanda. Savulaik viņš divas reizes ir kļuvis par Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionu.

NHL uzbrucējs Vašingtonas "Capitals", Kolumbusas "Blue Jackets" un Nešvilas "Predators" komandu rindās ir aizvadījis kopumā 39 spēles, gūstot četrus vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles. Savukārt AHL līmenī viņam aiz muguras ir 497 mači, kuros gūti 166 vārti un veiktas 197 rezultatīvas piespēles.

Visu savu karjeru līdz pārejai uz Rīgas "Dinamo" viņš bija spēlējis tikai Ziemeļamerikā.

Lai gan pirms diviem gadiem "Traktor" spēlēja Gagarina kausa izcīņas finālā, aizvadītajā sezonā komanda nespēja sasniegt izslēgšanas spēles, regulāro turnīru noslēdzot Austrumu konferences kopvērtējuma devītajā vietā.

Kā zināms, bez "Donbass" komandas nākamajā KHL sezonā nespēlē arī cehu klubs Prāgas "Lev" un Maskavas "Spartak".

Aizvadītajā sezonā KHL spēlēja 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas. KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū uzņemta Krievijas komanda Toljati "Lada", kā arī jaundibinātais klubs "Soči" un Somijas vienība Helsinku "Jokerit".

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA