Basketbols

Karmelo Entonijs piekritis palikt "Knicks" komandā

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Karmelo Entonijs piekritis palikt Ņujorkas "Knicks" komandā, informē Ziemeļamerikas mediji.

Karmelo Entonijs piekritis palikt "Knicks" komandā...

Entonijs, kurš "Knicks" komandā spēlē kopš 2011.gada, šovasar nolēma izmantot savā līgumā atrunāto punktu un kļūt par brīvo aģentu, lai izvērtētu iespējas pievienoties kādai citai līgas vienībai.

Tiesa, nu noskaidrojies, ka 30 gadus vecais Entonijs par spīti citu konkurētspējīgāku klubu piedāvājumiem nolēmis palikt Ņujorkas klubā, kas tam spēj piedāvāt maksimāli iespējamo līgumu - aptuveni 130 miljoni dolāru (95,5 miljoni eiro) piecās sezonās. Tas ir krietni vairāk nekā pēc līgas noteikumiem drīkst piedāvāt cita NBA komanda.

Entonijs Ņujorkas klubam pievienojās pirms trim gadiem, kad basketbolistu uz šo vienību pēc astoņām sezonām Denveras "Nuggets" rindās aizmainīja kluba vadība. Savukārt "Nuggets" komanda Entoniju izvēlējās 2003.gada NBA drafta pirmajā kārtā ar kopējo trešo numuru.

Savas karjeras laikā Entonijs regulārajā čempionātā vidēji gūst 25,3 punktus un izcīna 6,5 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas mačos viņš caurmērā spēj iemest 25,7 punktus un izcīnīt 7,3 atlēkušās bumbas.

Par spīti lieliskajam Entonija sniegumam, Ņujorkas klubs aizvadītajā sezonā nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs pirmo reizi kopš 2011.gada.

"Knicks" par NBA čempioniem pēdējo reizi kļuva tālajā 1973.gadā.