Po Gasols nav drošs, vai turpinās spēlēt Spānijas izlasē
Po Gasols nav pārliecināts, vai zaudējums pret Franciju bija viņa pēdējā spēle Spānijas izlasē.
Basketbols
2014. gada 12. septembris, 10:40

Po Gasols nav drošs, vai turpinās spēlēt Spānijas izlasē

Jauns.lv

Spānijas basketbola zvaigzne Po Gasols pēc piedzīvotās neveiksmes Pasaules kausa ceturtdaļfinālā nav drošs, vai turpinās savu karjeru valstsvienībā.

Trešdien notikušajā mačā Pasaules kausa mājiniece Spānija ar 52:65 piekāpās Francijai, kas starp turnīra četrām labākajām komandām iekļuva pēc 60 gadu pārtraukuma.

Šī neveiksme varētu nozīmēt spēcīgās Spānijas paaudzes beigas, kas uzvarēja 2006.gada Pasaules kausā, ieguvusi sudrabus iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs, kā arī uzvarējuši divos no pēdējiem trim Eiropas čempionātiem.

"Labprāt spēlētu līdz 50 gadu vecumam, tomēr šaubos par to. Pārstāvēt valsti ir gods, tomēr tu nekad nezini...," izvairīgs bijis 34 gadus vecais basketbolists. "Mums ir lieliski jaunie spēlētāji, un esmu drošs, ka Spānijas izlase būs spēcīga arī nākotnē."

"Esmu lepns par komandu un saviem komandas biedriem. Tas man atgādina 2004.gada Atēnu olimpiskās spēles, kad uzvarējām visās spēlēs, bet zaudējām ceturtdaļfinālā. Šī ir ļoti sāpīga sporta sastāvdaļa," atzina spānis.

Raksturojot zaudējumu Francijai, Gasols izteicās, ka liela loma bijusi cīņai zem groziem, kur francūži uzvarējuši ar 50:28.

Kā zināms, arī iepriekšējā Pasaules kausā Spānija apstājās tieši ceturtdaļfinālā.

Gasols ar Losandželosas "Lakers" komandu divas reizes kļuvis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu, bet šajā vasarā viņš pārgāja uz Čikāgas "Bulls".

LETA/Foto: EPA/LETA