"Dinamo" nopietnas problēmas ar aizsargiem; izsauc 18 gadus veco Grīnbergu
Krišjānis Rēdlihs treniņus ar komandu, visticamāk, atsāks tikai rīt.

"Dinamo" nopietnas problēmas ar aizsargiem; izsauc 18 gadus veco Grīnbergu

Jauns.lv

Tā kā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" sastāvā pašlaik ir trīs savainoti aizsargi, no jaunatnes komandas "Rīga" izsaukts 18 gadus vecais Ralfs Grīnbergs, kurš savu debiju, visticamāk, piedzīvos jau pirmdien, vēsta vienība.

"Dinamo" nopietnas problēmas ar aizsargiem; izsauc...

Rīgas "Dinamo" aizsargam Edmundam Augstkalnam 1.oktobra spēlē Bratislavā pret "Slovan" gūtā ceļgala savainojuma dēļ būs jāizlaiž aptuveni viens mēnesis. Šajā pašā mačā iepriekšējo kājas muskuļa savainojumu atsvaidzināja slovāku aizsargs Milans Jurčina, kurš ierindā varētu atgriezties šīs nedēļas laikā.

Savukārt 3.oktobra spēlē Zagrebā pret "Medveščak" rīdziniekiem palīdzēt nevarēja vēl viens aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kuram bija ļoti augsta temperatūra. Viņš treniņus varētu atsākt jau šo otrdien.

Kā zināms, mačā ar "Medveščak" Rīgas "Dinamo" komandas aizsardzībā tika iespēlēts uzbrucējs Roberts Bukarts, tomēr arī tas neglāba Latvijas vienību no trešā zaudējuma pēc kārtas.

Tā kā šobrīd Rīgas "Dinamo" treneru rīcībā ir tikai pieci aizsargi, uz pirmdienas spēli sastāvam pievienojies Ralfs Grīnbergs, kurš šosezon Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārajā čempionātā 12 mačos izcēlies ar trim rezultatīvām piespēlēm. Vēl sestdien un svētdien Grīnbergs aizvadīja divus mačus Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā.

Šī Grīnbergam "Rīgas" komandas sastāvā ir otrā sezona. Iepriekšējā viņš 39 spēlēs guva vienu rezultatīvu piespēli. Pirms tam viņš spēlēja "Liepājas metalurga" sistēmā.

Tāpat Grīnbergs piedalījies vienā pasaules čempionātā Latvijas U-18 izlases sastāvā un vienā arī ar Latvijas U-20 izlasi.

Latvijas kluba sastāvā pašlaik savainots ir arī uzbrucējs Andris Džeriņš.

Rīgas "Dinamo" spēle ar Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo" pirmdien "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30.

Minskas "Dinamo" rindās pašlaik savainots ir vienīgi aizsargs Oļegs Goroško, kura vietā pirmdien laukumā dosies Iļja Kaznadejs.

Abas komandas Rīgā šosezon tikās arī 6.septembrī, kad rīdzinieki sezonu atklāja ar uzvaru (4:2). Pēc šī mača vienības savā starpā šosezon tiksies vēl trīs reizes.

Tāpat vienības augustā tikās arī tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausā, Rīgas "Dinamo" vienībai piekāpjoties ar 1:2.

Pagājušajā nedēļā Rīgas "Dinamo" aizvadīja ļoti neveiksmīgu izbraukuma spēļu sēriju, piedzīvojot zaudējumu pret Somijas komandu Helsinku "Jokerit" (2:3), Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan" (1:5) un Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak" (2:3).

Arī Minskas klubs piedzīvojis zaudējumus iepriekšējās trīs spēlēs pēc kārtas.

Nedēļas turpinājumā trešdien un piektdien Rīgā viesosies attiecīgi "Slovan" un "Medveščak".

Rietumu konferences kopvērtējumā Minskas "Dinamo" ar 18 punktiem 12 spēlēs ieņem astoto vietu, bet Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 13 mačos atrodas 11.pozīcijā.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA