Karjeru noslēdzis kādreizējais "Tour de France" čempions Endijs Šleks
Slavenais luksemburgiešu riteņbraucējs Endijs Šleks.
Citi sporta veidi

Karjeru noslēdzis kādreizējais "Tour de France" čempions Endijs Šleks

Jauns.lv

Par karjeras beigām 29 gadu vecumā ceturtdien paziņojis kādreizējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions Endijs Šleks no Luksemburgas.

Karjeru noslēdzis kādreizējais "Tour de France" če...

2010.gada "Tour de France" velobraucienu Šleks noslēdza otrajā vietā, tomēr par čempionu tika atzīts vien gandrīz divus gadus vēlāk, kad diskvalifikāciju par dopinga lietošanu saņēma spānis Alberto Kontadors.

Tāpat viņš 2009. un 2011.gadā "Tour de France" velobraucienu noslēdza otrajā vietā.

2012.gadā Šleks prestižo velobraucienu bija spiests izlaist pēc muguras apakšdaļas kaula lūzuma, kurā viņš iedzīvojās mēnesi pirms sacīkstēm, bet kopš tā laika Luksemburgas sportists savā agrākajā līmenī nespēja atgriezties.

Savukārt šī gada "Tour de France" velobrauciena sākuma daļā viņš skatītāju izraisītā kritienā guva kājas traumu, un tieši tā likusi pieņemt lēmumu par karjeras noslēgšanu.

"Vēlētos turpināt cīnīties, tomēr mana kāja to neļauj," izteicies riteņbraucējs.

Kopumā Šleku var saukt par vienu sacensību brīnumu, jo bez titula "Tour de France" viņš savā karjerā triumfēja vēl tikai vienās augsta līmeņa sacensībās, 2009.gadā paliekot nepārspēts Lježas-Bastoņas-Lježas velobraucienā.

Visu profesionālo karjeru Endijs Šleks brauca vienās komandās ar savu vecāko brāli Frenku, viens otram palīdzot izcīnīt titulus. Tomēr Frenks Šleks 2012.gada "Tour de France" laikā tika pieķerts dopinga lietošanā, bet pēc tam viņu atlaida "RadioShack" komanda, kas izraisīja brāļa dusmas.

Frenks Šleks 2015.gadā turpinās pārstāvēt "Trek Factory" rindas.

LETA/Foto: AFP/LETA