Karsumam rezultatīva piespēle Maskavas "Dinamo" uzvarā
Mārtiņš Karsums beidzot nopelnījis savu pirmo rezultatīvo piespēli šosezon.

Karsumam rezultatīva piespēle Maskavas "Dinamo" uzvarā

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums piektdien izpildīja rezultatīvu piespēli, palīdzot Maskavas "Dinamo" komandai, ko pārstāv vēl viens uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kā arī treneru Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva tandēms, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) izbraukumā pārspēt Vladivostokas "Admiral".

Karsumam rezultatīva piespēle Maskavas "Dinamo" uz...

Spēles rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja viesu spēlētājs Deniss Mosaļovs, bet otrās trešdaļas pirmajā pusē zviedrs Ričards Ginge panāca izlīdzinājumu. Tomēr turpinājumā nepilnas minūtes laikā Maskavas "Dinamo" labā vēl pa reizei izcēlās Mosaļovs un Maksims Solovjovs, bet punktu mačam trešajā trešdaļā pielika Maksims Karpovs, turklāt šo vārtu guvumu ar lielisku individuālo gājienu iesāka tieši Karsums, kuram tika ieskaitīta rezultatīva piespēle.

Kopā šajā mačā Karsums laukumā pavadīja 14 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā veica vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un zaudēja visos trijos iemetienos, kuros piedalījās.

Tikmēr Daugaviņš šoreiz nospēlēja 15 minūtes un 38 sekundes, izceļoties ar vienu spēka paņēmienu, bet vienu reizi pret viņu tika pārkāpti noteikumi.

Zīmīgi, ka visā mačā Maskavas "Dinamo" hokejisti veica vien 16 metienus pa pretinieku vārtiem.

Karsums 16 šīs sezonas spēlēs tagad guvis divus vārtus un izpildījis vienu rezultatīvu piespēli. Daudz rezultatīvāk cīnās Daugaviņš, kura kontā 17 mačos ir septiņi vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Maskavas "Dinamo" tika pie sava desmitā panākuma pēdējās 12 spēlēs.

Tikmēr "Admiral" komanda, kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, zaudēja trešajā mačā pēc kārtas.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 51 punktu 18 spēlēs ir Sanktpēterburgas SKA komanda, kurai ar 48 punktiem seko Maskavas CSKA vienība, bet Maskavas "Dinamo" ar 36 punktiem 17 cīņās atrodas ceturtajā pozīcijā, par pieciem punktiem atpaliekot arī no Somijas vienības Helsinku "Jokerit".

Savukārt "Admiral" ar 14 punktiem 16 mačos ir Austrumu konferences 12.vietā.

LETA/Foto: All Over Press