Karsumam vārti; Maskavas "Dinamo" pārliecinoši uzvar KHL līdervienību
Mārtiņš Karsums pēc ilgāka klusuma brīža atkal guvis vārtus.

Karsumam vārti; Maskavas "Dinamo" pārliecinoši uzvar KHL līdervienību

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums trešdien izcēlās ar gūtiem vārtiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņā, palīdzot viņa un vēl viena uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, ar 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) izbraukumā pieveikt turnīra līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

Karsumam vārti; Maskavas "Dinamo" pārliecinoši uzv...

Pirmajā trešdaļā neviena no komandām gūt vārtus nespēja, taču pirmo divu minūšu laikā otrajā periodā pēc Konstantīna Gorovikova un Andreja Mironova precīzajiem metieniem Maskavas klubs panāca 2:0. Tiesa, pēc tam Aleksandrs Baranovs SKA klubam vienus vārtus atguva, bet 35.minūtē Aleksandrs Osipovs atjaunoja trīs vārtu pārsvaru par labu "Dinamo".

Savukārt ceturto ripu Sanktpēterburgas kluba vārtos 55.minūtē vairākumā raidīja Karsums, kurš to paveica pēc Nikolaja Žerdeva piespēles.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un divas sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat viņš uzvarēja vienā no sešiem iemetieniem.

Karsums šīs sezonas 24 mačos guvis trīs vārtus un veicis tikpat rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Daugaviņš duelī pret SKA nospēlēja 14 minūtes un 52 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarot, taču otrās trešdaļas izskaņā nopelnot divu minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar rokām. Latvietis šajā cīņā veica vienu spēka paņēmienu.

Maskavas klubs izcīnījis jau četras uzvaras pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris" trešdien pamanījās KHL regulārā čempionāta mačā no rokām izlaist trīs vārtu pārsvaru, tomēr tik un tā izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

"Baris" savā laukumā ar 5:4 (1:1, 3:1, 0:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica līgas jaunpienācēju "Soči".

Lai gan pirmais periods noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1, otrajā periodā "Baris" pamanījās izvirzīties vadībā ar 4:1. Tiesa, 31.minūtē "Soči" komandas kanādiešu centra uzbrucējs Korijs Emertons vienus vārtus atguva, turklāt pēdējo sešu pamatlaika minūšu laikā Iļja Krikunovs un pazīstamais Andrejs Kosticins panāca jau izlīdzinājumu.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, kur vārtus neviena komanda gūt nespēja, bet "bullīšos" uzvaras ripu pretinieku vārtos raidīja Konstantīns Puškarjovs.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 50 sekundes un otrajā periodā nopelnīja divu minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar nūju. Šī soda laikā Emertons guva "Soči" vienības otros vārtus.

Zaudējumu pēcspēles metienu sērijā cietusi cita Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev", kas savā laukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Omskas "Avangard" hokejistiem.

Mača rezultātu sestajā minūtē atklāja "Avangard" hokejists Vladimirs Pervušins, taču otrajā trešdaļā rezultātu izlīdzināja Dmitrijs Makarovs. Pēcāk vārti gūti vairs netika, bet uzvarētājs noskaidrojās pēcspēles metienu sērijā, kur uzvaras "bullīti" iemeta Kirils Semjonovs.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 52 sekundes, kopumā izpelnoties četras soda minūtes. Tāpat Latvijas hokejista rēķinā pieci bloķēti pretinieku metieni un trīs spēka paņēmieni.

Zaudējumu tikmēr cietusi Vladivostokas "Admiral" komanda, kurā par aizsargu treneri strādā Andrejs Maticins, jo tā savā laukumā ar 1:5 (0:3, 0:1, 1:1) kapitulēja Kazaņas "Ak Bars" priekšā.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Džastins Azevedo.

Savukārt jau ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas ar 0:2 (0:2, 0:0, 0:0) piekāpās Mitišču "Atlant", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Zaudējumu cietusi arī latvieša Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv", kas izbraukumā ar 2:3 (0:0, 0:2, 2:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Maskavas CSKA.

Sprukts šim mačam nebija pieteikts.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā joprojām atrodas SKA, kas 27 maču laikā tikusi pie 67 punktiem, bet tai piecus punktus zaudē CSKA, kam spēle rezervē. Tikmēr trešajā vietā ar 57 punktiem 27 cīņās atrodas Somijas klubs Helsinku "Jokerit", bet par punktu atpaliek Maskavas "Dinamo". Tikmēr piektie ar 44 punktiem ir "Torpedo", savukārt "Atlant" ar 37 punktiem 26 dueļos ieņem devīto pozīciju.

Rietumu konferences pēdējā - četrpadsmitajā - vietā atrodas Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 26 punktiem 27 spēlēs.

Ar 47 punktiem 27 spēlēs "Baris" atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma ceturtajā vietā, bet trīs punktus tai zaudē piektajā vietā esošā "Salavat Julajev". Tikmēr "Admiral" ar 31 punktu 26 cīņās Austrumu konferencē ir septītā.

LETA/Foto: All Over Press