Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Citi sporta veidi

Roma kandidēs uz 2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu

Jauns.lv

Itālijas galvaspilsēta Roma kandidēs uz 2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu pirmdien paziņoja Itālijas premjerministrs Mateo Renci.

Roma kandidēs uz 2024. gada vasaras olimpisko spēļ...

Renci norādīja, ka Roma ir gatava spēcīgai kampaņai, lai uzvarētu cīņā par olimpiskajām spēlēm. Oficiāla Romas kandidatūras prezentācija notiks 2015. gada septembrī, taču Renci uzsvēra, ka valdība un Itālijas olimpiskā komiteja (CONI) viena otru šaja lēmumā atbalsta.

Itālijas galvaspilsēta ir pirmā, kura oficiāli paziņojusi par savu vēlmi pēc desmit gadiem uzņemt olimpiskās spēles. Roma ir gatava izmantot izmaiņas kandidēšanas noteikumos un piedāvāt iespēju spēles rīkot ne tikai Romā, bet arī kādā cita pilsētā. Renci sacīja, ka Roma kandidēs kā galvenā spēļu norises vieta, taču sacensību rīkošanā var tikt iesaistītas arī pilsētas sākot no Florences un Neapoles līdz Sardīnijai.

2024. gada olimpisko spēļu norises vieta tiks izraudzīta 2017. gadā.

Romā jau ir notikušas 1960. gada vasaras olimpiskās spēles, bet Turīnā notika 2006. gada ziemas olimpiskās spēles. Roma apsvēra iespēju pretendēt arī uz 2020. gada vasaras spēļu rīkošanu, taču tobrīd esošās ekonomiskās krīzes iespaidā no šī plāna atteicās.

Uz 2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu tēmē arī ASV, kas šonedēļ sola paziņot, kuru pilsētu izvēlēsies par kandidāti. Uz šo godu pretendē Losandželosas, Sanfrancisko, Bostona un Vašingtona. Arī Vācijā ir interese par 2024. vai 2028. gada vasaras olimpiskajām spēlēm, kur pretendentes varētu būt Berlīne vai Hamburga.

Pie potenciālajiem kandidātiem tiek minēta arī Parīze, Baku un Doha, tāpat interese ir Dienvidāfrikā.