Hokejs

Kulda un "Salavat Julajev" pēcspēles metienos sasniedz Špenglera kausa izcīņas finālu

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais Krievijas klubs Ufas "Salavat Julajev" prestižā Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņas turnīra pusfināla spēlē otrdien pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (0:2, 1:0, 2:1, 0:0, 1:0) uzvarēja mājinieku komandu "Davos".

Kulda un "Salavat Julajev" pēcspēles metienos sasn...

Pirmajā trešdaļā vadību ar 2:0 "Davos" komandai deva zviedrs Niklass Danielsons un Markuss Polsons, bet cīņas turpinājumā vadību ar 3:2 pārņēma "Salavat Julajev", kad izcēlās Aleksandrs Pankovs, Antons Slepiševs un Deniss Hlistovs. Neizšķirtu 3:3 mājinieku rindās trešās trešdaļas 13.minūtē panāca Danielsons.

Sekojušajā pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā "Salavat Julajev" uzvarēja ar 1:0, vienīgos vārtus gūstot somam Tēmu Hartikainenam.

Kulda šī mača statistikā izcēlās ar noraidījumu trešajā trešdaļā, kā arī vienu metienu pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šī kļuva par pirmo kādas turnīrā startējušās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas uzvaru pār kādas citas līgas pārstāvi.

Otrajā pusfināla spēlē vēlāk otrdien spēkiem mērosies no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem veidotā Kanādas komanda un pašreizējā kausa īpašniece Ženēvas "Servette" no Šveices.

Pirms tam turnīra ievadā "Torriani" apakšgrupā piektdien "Salavat Julajev" ar 2:3 piekāpās "Servette", turpinājumā Krievijas komanda ar 4:3 apspēlēja Helsinku "Jokerit" vienību no Somijas, bet noslēdzošajā mačā svētdien "Servette" ar 3:1 pieveica "Jokerit", automātiski kvalificējoties pusfinālam.

Tikmēr "Cattini" apakšgrupas pirmajā spēlē mājiniece "Davos" piektdien ar 2:1 uzvarēja Kanādas komandu, sestdien kanādieši ar 3:1 pieveica Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas, bet svētdien "Davos" ar 1:0 uzveica "Medveščak" un ieņēma grupas pirmo vietu.

Pirmdien notikušajās ceturtdaļfināla spēlēs, kurās tikās grupu otro un trešo vietu ieguvēji, "Salavat Julajev" ar 3:0 pārspēja "Medveščak", bet Kanādas komanda ar 5:2 apspēlēja "Jokerit".

Turnīra finālspēlē notiks trešdien, 31.decembrī.

Pirmoreiz turnīrā startē trīs KHL klubi.

Pērn par Špenglera kausa ieguvēju "Servette" sastāvā kļuva latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010.gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA. Gadu vēlāk turnīrā piedalījās arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", turnīru noslēdzot otrajā vietā.

LETA