"VEF Rīga" uz īsu brīdi paraksta līgumu ar vienu no talantīgākajiem Gruzijas basketbolistiem
foto: Nikola Krstic/Shutterstock/ Vida Press
Rati Andronikašvili ir viens pēdējo gadu talantīgākajiem Gruzijas basketbolistiem un uzskatāms par vadošo izlases ārējās līnijas spēlētāju no tiem, kas dzimuši Gruzijā.
Basketbols

"VEF Rīga" uz īsu brīdi paraksta līgumu ar vienu no talantīgākajiem Gruzijas basketbolistiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas klubs "VEF Rīga" ir noslēdzis triju nedēļu līgumu ar Gruzijas izlases 23 gadus veco saspēles vadītāju Rati Andronikašvili.

"VEF Rīga" uz īsu brīdi paraksta līgumu ar vienu n...

Andronikašvili iepriekšējā sezonā spēlēja Spānijas virslīgas komandā Saragosas "Casademont" un Tbilisi vienībā TSU. "Ņemot vērā mūsu komandas kapteiņa Daira Bertāna savainojumu, bija nepieciešams papildinājums aizsarga pozīcijā," izmaiņas komandā portālam Jauns.lv skaidro "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs.

"Līgums ar Andronikašvili ir noslēgts uz trim nedēļām, spēlētājs jau ir ieradies Rīgā un aizvadījis pirmos treniņus ar komandu," saka Jahovičs.

Gruzīnu aizsargs "VEF Rīga" rindās debitēs otrdien Rīgā, kad Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē rīdzinieki tiksies ar Atēnu AEK.

Tbilisi komandas sastāvā Andronikašvili pagājušajā sezonā FIBA Eiropas kausā vidēji spēlē sakrāja 14,8 punktus, 5,6 rezultatīvas piespēles un 4,4 atlēkušās bumbas. Mačā ar Vācijas komandu "Gottingen" saspēles vadītājs izcēlās ar 30 gūtiem punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Gruzijas valstsvienībā Andronikašvili spēlē kopš 2017. gada. 2022. gada Eiropas čempionātā saspēles vadītājs vidēji spēlē guva 8,8 punktus, bet 2023. gada Pasaules kausā viņš sakrāja vidēji 6,4 punktus un četras rezultatīvas piespēles mačā, bet šovasar Rīgā notikušajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā sagrāvē pret Latviju 21 minūtē guva sešus punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un pārtvēra divas piespēles, savukārt uzvarā pret Filipīnām 29 minūtēs pieci punkti, četras rezultatīvas piespēles un trīs atlēkušās bumbas.

"VEF Rīga" ar vienu uzvaru divās spēlēs Čempionu līgas E grupā ieņem pirmo vietu, bet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir līdere. "VEF Rīga" pagājušajā sezonā triumfēja Latvijas čempionātā, LIBL tika pie bronzas medaļām, bet Čempionu līgā neizkļuva no grupas.