2dienas
1stundas
33minūtes
58sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Veselības problēmu dēļ sportista karjeru spiests beigt pasaules vicečempions kalnu slēpošanas nobraucienā Sanders
foto: DPA/Scanpix
Vācijas kalnu slēpotājs Andreass Sanders
Citi sporta veidi

Veselības problēmu dēļ sportista karjeru spiests beigt pasaules vicečempions kalnu slēpošanas nobraucienā Sanders

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vācijas kalnu slēpotājs Andreass Sanders, kurš 2021.gada pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļu nobraucienā, mitohondriju disfunkcijas dēļ spiests pārtraukt karjeru.

Veselības problēmu dēļ sportista karjeru spiests b...

Pagaidām nav skaidrības, kad un vai vispār Sanders varēs atgriezties profesionālajā sportā. Kā skaidroja 35 gadus vecais kalnu slēpotājs, šī saslimšana, kas izpaužas kā enerģijas trūkums, varētu būt sekas vairākām pēdējo gadu laikā piedzīvotām infekcijām.

"Es tikai eju pastaigās. Un pat to laikā dažreiz apsēžos, jo ķermenis jūtas ļoti noguris," preses konferencē teica Sanders, kurš atklāja, ka saslimšanas dēļ viņam ir arī grūti koncentrēties.

Pasaules kausā Sanders savus labākos rezultātus uzrādīja 2023. gada martā, kad vienās sacensībās bija otrais supergigantā, bet citās izcīnīja trešo vietu nobraucienā. Abās ātruma disciplīnās viņš bijis pirmajā desmitniekā pēdējo divu olimpisko spēļu sacensībās.

Vācijas izlasi Pasaules kausa priekšvakarā skārušas vairākas problēmas. Pasaules čempions paralēlajā slalomā Aleksandrs Šmids cīnās ar nogurumu, ātruma disciplīnu speciālistam Simonam Joheram vasarā tika konstatēta diska trūce, slaloma slēpotājs Štefans Luics salauzis roku, bet jaunajam kalnu slēpotājam Niko Palamarasam ir ceļgala trauma.