Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijas izlase neiekļūst pasaules kērlinga čempionāta astotdaļfinālā
foto: Ekrānšāviņš
Latvijas jauktā Kērlinga izlase pasaules čempionātā cietusi zaudējumu.
Citi sporta veidi

Latvijas izlase neiekļūst pasaules kērlinga čempionāta astotdaļfinālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlase ceturtdien Skotijas pilsētā Aberdīnā notiekošajā pasaules kērlinga čempionāta (PČ) jauktajām komandām cieta zaudējumu septītajā spēlē un nekvalificējās astotdaļfinālam.

Latvijas izlase neiekļūst pasaules kērlinga čempio...

A grupas mačā Latvija ar skipu Krišu Vondu, Dārtu un Agati Regžām un Ričardu Vondu sastāvā ar 3:7 zaudēja Čehijai. Latvieši trīs endos guva pa punktam, bet čehi divreiz uzvarēja endus viena punkta vērtībā, ceturtajā endā gūstot trīs, bet pēdējā endā - divus punktus. Ar divām uzvarām septiņās spēlēs Latvija grupā ieņēma septīto vietu astoņu komandu konkurencē.

Iepriekšējās cīņās Latvijas izlase ar 5:3 pieveica Angliju, ar 1:19 piekāpās Kanādai un ar 6:7 - Turcijai, ar 13:2 apspēlēja Filipīnas, bet ar 3:9 zaudēja Jaunzēlandei un Ungārijai. Šogad par titulu cīņu uzsāka 39 komandas, kas sadalītas piecās grupās.

Komandas, kurās pamīšus spēlē divas sievietes un divi vīrieši, vispirms grupās aizvadīja apļa turnīru, cīnoties par 16 vietām astotdaļfinālā. Astotdaļfināli un ceturtdaļfināli notiks piektdien, bet pusfināli un cīņas par medaļām - sestdien. Pagājušajā gadā pasaules meistarsacīkstēs uzvarēja zviedri, kuri finālā pārspēja Spānijas izlasi. Pasaules čempionāts jauktajām komandām beigsies 19.oktobrī.