Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vājākā NBA komanda ievieš stingrus ģērbšanās ierobežojumus savos treniņos
foto: AP/Scanpix
Džons Blērs Bikerstafs skaidro, ka šādi viņš centīsies uzlabot komandas iekšējo kultūru.
Basketbols

Vājākā NBA komanda ievieš stingrus ģērbšanās ierobežojumus savos treniņos

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Pagājušās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vājākās komandas Detroitas “Pistons” galvenais treneris Džons Blērs Bikerstafs noteicis saviem spēlētājiem stingrus ierobežojumus, kā jāģērbjas basketbola treniņos.

Vājākā NBA komanda ievieš stingrus ģērbšanās ierob...

Detroitas “Pistons” 2023./2024. gada NBA sezonu pabeidza ar sliktāko bilanci līgā un organizācijas vēsturē. Tāpat komanda sasniedza visu laiku ilgāko NBA zaudējumu sēriju vienas sezonas ietvaros  - 28 neveiksmes pēc kārtas. Turklāt trīskārtējā līgas čempionvienība nebija pārāk veiksmīga NBA drafta loterijā, un tika pie vien piektās izvēles (jo zemāka pozīcija regulārajā sezonā, jo lielākas izredzes tikt pie augstākas drafta izvēles), ar kuru izvēlējās Ronu Holandu, kurš pērn rezultatīvi spēlēja NBA G līgā un pievienosies jau tā vairākiem ļoti talantīgiem jaunajiem spēlētājiem – Keidam Kaningemam, Džeilenam Durenam, Ausāram Tompsonam, Džeidenam Aivijam un Aizejam Stjuartam. Komanda šajā starpsezonā pārbaudes spēlēs līdz šim spēlējusi gana sekmīgi – divas uzvaras un divi zaudējumi.

Tomēr ne visiem šiem spēlētājiem nākusi līdzi slava, kā vislabāk trenējamie basketbolisti, tāpēc treneris Bikerstafs vēlas radīt spēcīgu komandas kultūru, ko sāks ar ģērbšanās noteikumiem treniņos. Viņa vadītās komandas spēlētājiem, kuri lielākoties ir vecumā zem 25 gadiem (izņēmumi ir starpsezonā iegūtie Tobiass Heriss, Pols Rīds, Maliks Bīzlijs un Tims Hārdevejs juniors, kā arī pērn iemainītais itāļu uzbrucējs Simone Fontekio) būs aizliegts trenēties džemperos ar kapucēm.

foto: REUTERS/SCANPIX
Netiek gan precizēts, vai drēgnākos brīžos drīkstēs būt mugurā džemperis ar kapuci, ja tā nav galvā. Attēlā komandas līderie Keids Kaningems gatavojas spēlei.
Netiek gan precizēts, vai drēgnākos brīžos drīkstēs būt mugurā džemperis ar kapuci, ja tā nav galvā. Attēlā komandas līderie Keids Kaningems gatavojas spēlei.

Pēdējos gados tas kļuvis par zināma mēra trendu dažādu sportistu vidū, lai gan patiesībā tam nav nekāda praktiska pamatojuma – tik vien, cik tas ir “stilīgi”.

“Tikai viens veco laiku mentalitātes gabaliņš,” Bikerstafs skaidroja izdevumam “The Athletic”. “Uzaugot kopā ar manu tēvu, bija skaidra mācība - spēles laikā uz galvas neko nenēsā, arī rotaslietas nenēsā. Tātad jūs trenējaties tā, kā spēlējat!”