Veterāns Beterbijevs 12 raundos izkapā uzvaru pār favorītu Bivolu līdz šim nezaudējušo boksa grandu cīņā, kļūstot par neapstrīdamo čempionu pussmagajā svarā; Bivola bijusī sieva līksmo
Arturs Beterbijevs (pa kreisi) un Dmitrijs Bivols pirms cīņas (foto: Scanpix / Reuters)
Citi sporta veidi

Veterāns Beterbijevs 12 raundos izkapā uzvaru pār favorītu Bivolu līdz šim nezaudējušo boksa grandu cīņā, kļūstot par neapstrīdamo čempionu pussmagajā svarā; Bivola bijusī sieva līksmo

Sporta nodaļa

Jauns.lv

39 gadus vecais Arturs Beterbijevs naktī uz svētienu līdzvērtīgā cīņā pieveica par sešiem gadiem jaunāko Dmitriju Bivolu un kļuva par pirmo neapstrīdamo čempionu pussmagajā svarā kopš 2002. gada. Bivols cieta pirmo zaudējumu karjerā, toties Beterbijevam pirmo reizi neizdevās pretinieku nokautēt, pārtraucot 20 pirms termiņa uzvarēto cīņu sēriju.

Veterāns Beterbijevs 12 raundos izkapā uzvaru pār ...

Kaut gan pirms Saūda Arābijas pilsētā Rijādā paredzētās cīņas Kirgīzijā dzimušo krievu Bivolu uzskatīja par favorītu un viņš izskatījās labāk pirmajos raundos, Kanādā dzīvojošais dagestānis Beterbijevs pamazām pārņēma iniciatīvu, kas izpaudās gala rezultātā — divi tiesneši piešķīra uzvaru Beterbijevam (115-113, 116-112), bet viens uzskatīja, ka abi ir cīnījušies līdzvērtīgi (114-114).

Tādējādi Beterbijevs izcīnījis 21 uzvaru 21 cīņā, bet nokautu skaits palicis nemainīgi 20, savukārt Bivols cietis pirmo neveiksmi 24 cīņās.

Tiesa, slavenais boksa promouteris Edijs Hērns, kurš pārstāv Bivolu, pēc cīņas meta zibeņus. "Negribu izrādīt necieņu pret Beterbijevu, taču šis tiesnesis vairs nedrīkst strādāt," pēc tiesnešu lēmuma dusmojās Hērns. "Abi ir lieliski bokseri. Neviens mūsu [skatītāju] rindā neuzskatīja, ka Beterbijevs ir uzvarējis. Es iekāpu ringā un paskatījos uz Beterbijevu, un viņi visi ir sašļukuši."

Gluži citas emocijas pauda Bivola bijusī sieva Jekaterina, kura vairākkārt apsūdzējusi savu bijušo fiziskā vardarbībā.

No citām cīņām jāatzīmē Maira Brieža pāridarītājs, austrālietis Džejs Opetaija, kurš sešos raundos izrēķinājās ar Džeku Mesiju un paturēja Briedim savulaik atņemto IBF jostu, kā arī svara kategorijā no 57 līdz 60 kilogramiem WBC čempione Skaja Nikolsone ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu aizstāvēja titulu pret Reimenu Čepmenu.