Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ēriks Vītols ātri ielaiž divus vārtus un tiek nomainīts; Indrašim piespēle Zviedrijā
foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas vārtsargs Ēriks Vītols.
Hokejs

Ēriks Vītols ātri ielaiž divus vārtus un tiek nomainīts; Indrašim piespēle Zviedrijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Ēriks Vītols sestdien Somijas augstākās hokeja līgas mačā ātri ielaida divus vārtus un tika nomainīts.

Ēriks Vītols ātri ielaiž divus vārtus un tiek noma...

Latvijas vārtsargs Ēriks Vītols sestdien Somijas augstākās hokeja līgas mačā ātri ielaida divus vārtus un tika nomainīts. Vītola un aizsarga Mika Tumānova pārstāvētā Jiveskiles JYP komanda mājās ar 1:4 (0:3, 1:1, 0:1) zaudēja Mikeli "Jukurit".

Jau 23.sekundē Vītols ielaida pirmo ripu un trešās minūtes beigās kapitulēja arī pēc otrā metiena pa vārtiem, viņu nomainot Veini Vehvileinenam, kurš atlikušajā spēlē tika galā ar pieciem no septiņiem metieniem. Tumānovs, spēlējot 16 minūtes un 13 sekundes, trīsreiz meta pa vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

JYP ar 11 punktiem punktiem 11 spēlēs ieņem pirmspēdējo vietu 16 komandu čempionātā, apsteidzot tikai šodienas pretiniekus.  Iepriekšējā sezonā Somijas virslīgā uzvarēja Tamperes "Tappara", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica Lahti "Pelicans".

Tikmēr Miks Indrašis atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Jēvles "Brynas" uzvarā savā laukumā Zviedrijas hokeja līgas (SHL) mačā. "Brynas" mājās pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pieveica Malmes "Redhawks".

Indrašis 37. minūtē nopelnīja rezultatīvu piespēli Jūhana Lāšona vārtu guvumā vairākumā, mājiniekiem izvirzoties vadībā ar 1:0. Latviešu uzbrucējs 20 minūtēs un četrās sekundēs uz ledus trīsreiz meta pa vārtiem un spēli beidza ar +/- rādītāju -1. Uzvaras vārtus pēc pagarinājumā spēlētām trim minūtēm un 33 sekundēm guva Bobijs Trivinjo.

Tikmēr uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Zviedrijas čempione Šellefteo AIK sestdien viesos ar 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) zaudēja "Timra" hokejistiem. Dzierkals spēlēja 12 minūtes un septiņas sekundes, tiekot pie neitrāla lietderības koeficienta. 

AIK ar 18 punktiem deviņās spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet "Brynas" ar 12 punktiem astoņās cīņās ir desmitajā vietā. Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Šellefteo AIK, kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Engelholmas "Rogle".