Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Anžejs Pasečņiks realizē vienīgo metienu debijā NBA kluba Milvoki "Bucks" rindās
foto: FIBA Basketball
Anžejs Pasečņiks Latvijas izlases formā.
Basketbols

Anžejs Pasečņiks realizē vienīgo metienu debijā NBA kluba Milvoki "Bucks" rindās

Kārlis Bērziņš

Jauns.lv

Naktī uz pirmdienu pirmo pārbaudes spēli pirms jaunās sezonas aizvadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Milvoki "Bucks", ciešot sakāvi ar 87:120 pret Detroitas "Pistons". Divus punktus zaudējumā iemeta latvietis Anžejs Pasečņiks.

Anžejs Pasečņiks realizē vienīgo metienu debijā NB...

Naktī uz pirmdienu pirmo pārbaudes spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Milvoki “Bucks” sastāvā aizvadīja Anžejs Pasečņiks. Kluba galvenais treneris Doks Riverss pārliecinošajā zaudējumā pret Detroitas “Pistons” (87:120) latvietim deva iespēju sevi apliecināt 7:51 minūti, kas bija otrs mazākais spēles laiks starp iespēju guvušajiem. 

Pasčeņiks iesāka otro puslaiku, visas 7:51 minūtes nospēlējot līdz trešās ceturtdaļas otrajai pusei. Šajā laikā viņš realizēja savu vienīgo divpunktu metienu (1/1), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un izpelnījās vienu personisko piezīmi.

Kopumā Doks Riverss rotēja ar 18 basketbolistiem, bet malā palika divi līderi – Jannis Adetokunbo un Kriss Midltons. Milvoki komandā ar 16 punktiem par rezultatīvāko kļuva Bobijs Portiss, bet 15 punktus pievienoja Damians Lilards, kuram arī četras rezultatīvās piespēles. Uzvarētājiem 22 punkti Džeidenam Aivijam. 

“Bucks” gatavošanos jaunajai sezonai turpinās naktī uz 11. oktobri, kad spēkosies pret Losandželosas “Lakers”. Jaunā NBA sezona sāksies naktī uz 23. oktobri, bet Milvoki pirmais oficiālais mačs paredzēts naktī uz 24. oktobri viesos pret Filadelfijas “76ers”.

Pasečņikam šī ir otrā iespēja NBA. No 2019. līdz 2021. gadam viņš nospēlēja 28 mačus Vašingtonas “Wizards” sastāvā, vidēji izceļoties ar 5,6 punktiem un 3,9 atlēkušajām bumbām. Pēc statistiski veiksmīgās iepriekšējās sezonas ACB līgas vienībā “Palencia” latviešu basketbolists ar “Bucks” parakstīja vienas sezonas divvirziena līgumu.