Madrides "Real" vairākas nedēļas jāiztiek bez līdera Kiliana Mbapē
foto: ZUMAPRESS.com
Kilians Mbapē spēlē pret "Alaves".
Futbols

Madrides "Real" vairākas nedēļas jāiztiek bez līdera Kiliana Mbapē

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Spānijas futbola klubam Madrides "Real" aptuveni trīs nedēļas nāksies iztikt bez uzbrucēja Kiliana Mbapē, kurš iedzīvojies kreisās kājas augšstilba savainojumā.

Madrides "Real" vairākas nedēļas jāiztiek bez līde...

Otrdien Spānijas "La Liga" čempionāta septītās kārtas spēlē "Real" savā laukumā gandrīz izlaida trīs vārtu pārsvaru, ar 3:2 pārspējot "Alaves". Visus vārtus Karlo Ančeloti trenētā komanda guva līdz mača 48. minūtei. Ar precīzu sitienu "Alaves" vārtos izcēlās arī francūzis Kiljans Mbapē, kurš pēc Džūda Belingema piespēles guva mājinieku otros vārtus, tādējādi panākot 2:0. Otrā puslaika izskaņā, 80. minūtē, viņš tika nomainīts.

Trešdien "Real" pavēstīja, ka spēles laikā viens no kluba vadošajiem spēlētājiem iedzīvojies savainojumā. Pēc medicīniskajām pārbaudēm Mbapē konstatēja kreisās kājas augšstilba traumu. Lai arī klubs nesniedza precīzu atlabšanas informāciju, Spānijas mediji lēš, ka savainojums francūzim liegs doties laukumā aptuveni trīs nedēļas. Iepriekš kājas traumas dēļ līdzīgu periodu izlaida anglis Džūds Belingems. 

Mbapē, kurš pēc septiņām sezonām Parīzes "Saint-Germain" rindās pirms šīs sezonas pievienojās "Real", sezonas ievadā izcēlies ar septiņiem precīziem sitieniem deviņās spēlēs. "Real", kas nākamajā kārtā Madrides derbijā tiksies ar Madrides "Atletico", Spānijas čempionātā iekrājusi 17 punktus septiņās spēlēs un turnīra tabulā ierindojas otrajā pozīcijā, no līderes "Barcelona" atpaliekot par punktu.