"Jāsamierinās ar visām šīm dīvainībām..." Makss Verstapens piedraud pamest F-1
foto: AFP/Scanpix
Pasaules čempionāta līderis Makss Verstapens nav mierā ar F-1 notiekošo.
Citi sporta veidi

"Jāsamierinās ar visām šīm dīvainībām..." Makss Verstapens piedraud pamest F-1

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Arī svētdien pēc Singapūras GP finiša Makss Verstapens atturējās no garu komentāru sniegšanas, turpinot protestu par viņam piespriesto sodu, kā arī neslēpa, ka tas pat var ietekmēt viņa lēmumu ātrāk beigt F-1 pilota karjeru.

"Jāsamierinās ar visām šīm dīvainībām..." Makss Ve...

Verstapens tika sodīts ar darbu sabiedrības labā, jo ceturtdien oficiālajā preses konferencē izmantoja lamu vārdu, raksturojot savu mašīnu iepriekšējā posmā. Jau sestdien pēc kvalifikācijas viņš sniedza vien īsas atbildes uz jautājumiem, vēlāk atklājot, ka tas bija protests pret šo sodu. Arī svētdien “Red Bull” pilots turpināja neizplūst garās atbildēs, bet pēc tam žurnālistiem neslēpa, kas tas viss var novest pie aiziešanas no F-1 čempionāta.

Jautāts, vai varētu apsvērt iespēju neturpināt F-1 karjeru, ja šāds sods tiktu piespriests vēlreiz, Verstapens neslēpa: “Protams. Jā. Šādas lietas pavisam noteikti var izšķirt manu nākotni. Es nevaru būt pats, un man jāsamierinās ar šādām dīvainām lietām. Esmu tāda karjeras posmā, kad negribu ar to visu laiku samierināties. Tas ir tiešām nogurdinoši. Protams, ir lieliski gūt panākumus un uzvarēt sacīkstēs, bet, kad esi to visu sasniedzis, ieguvis titulus, tālāk gribi arī labi pavadīt laiku. Visi brauc uz spēju robežas, katrs, kurš ir šajā cīņā, pat tie, kas cīnās par pēdējām vietām. Bet, ja vēl ir jāsamierinās ar visām šīm dīvainībām, tas noteikti nav veids, kā turpināt startēt šajā čempionātā.”

Komentējot, cik nopietni viņa teikto uztvers Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA), trīskārtējais F-1 čempions sacīja: “Es nezinu, cik nopietni viņi to uztvers. Bet, ja man vienā brīdī šķitīs, ka ir par daudz, tad būs par daudz. Redzēsim. Viss turpināsies, es par to nešaubos. Tā nav problēma, jo “Formula 1″ turpinās notikt arī bez manis. Bet tā nebūtu problēma arī man. Šobrīd es pat nedomāju par šo spriedumu. Koncentrējos tikai uz savu veikumu, ko darīsim nākamajā posmā un tālāk. Uz citām lietām nevajadzētu tērēt savu enerģiju, jo patiesībā tās visas ir ļoti muļķīgas lietas.”