Latvijas Jātnieku federācijai draudējusi izslēgšana no Starptautiskās federācijas; prezidents Agris Blaus to noliedz
foto: Māris Vancevičs/LOK/LETA
Latvijas vadošais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu "Palladium KJV" Parīzes olimpiskajās spēlēs.
Citi sporta veidi

Latvijas Jātnieku federācijai draudējusi izslēgšana no Starptautiskās federācijas; prezidents Agris Blaus to noliedz

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas Jātnieku federācija (LJF) ir izvairījusies no tai draudošās izslēgšanas no Starptautiskās Jātnieku federācijas (FEI), vēsta ziņu portāls Delfi.lv.

Latvijas Jātnieku federācijai draudējusi izslēgšan...

"Delfi", atsaucoties uz anonīmiem ziņu avotiem, vēsta, ka FEI par ilgstošu maksājumu neveikšanu un nereaģēšanu uz FEI atgādinājumiem bija pieņēmusi lēmumu par LJF darbības apturēšanu, kas būtu stājusies spēkā 1. oktobrī. Parādu apjoms saskaņā ar avotu sniegto informāciju bija "vismaz pāris desmitu tūkstošu eiro vai pat vairāk".

Tāpat LJF nebija apmaksājusi arī zirgu starptautisko reģistrēšanu un veikusi citus maksājumus, kas skāra Latvijas sportistu, treneru un vetārstu dalību starptautiskā arēnā. "Latvijas Jātnieku federācijas darbības apturēšana, kam bija jāstājas spēkā 1. oktobrī, ir atcelta. Par tās darbības apturēšanu lēma Starptautiskās Jātnieku federācijas valde, ņemot vērā Latvijas Jātnieku federācijas ievērojamo parādu," "Delfi" informēja FEI Komunikāciju departaments. Nenomaksātā summa tagad ir atmaksāta, un līdz ar to LJF darbības apturēšana ir atcelta.

Tikmēr LJF prezidents Agris Blaus sarunā ar ziņu portālu "Delfi" noliedza iespējamo diskvalifikāciju. "Tā nav taisnība. Nekādu problēmu nav. Turpinām strādāt, sadarbojamies ar FEI, rīkojam sacensības," viņš sacīja. Savukārt Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP), kas koordinē Latvijā atzīto sporta federāciju darbību, prezidents Einars Fogelis sarunā ar "Delfi" atklāja, ka padome nav bijusi informēta par LJF starptautiskām problēmām.

"Delfi" vēsta, ka LJF ir arī nodokļu parāds, kas var ietekmēt federācijas turpmāko darbību, kā arī atgādina, ka aprīlī LJF ārkārtas biedru sapulcē uzticības balsojumā Blaus gan saglabāja prezidenta amatu, taču tika mainīts valdes sastāvs, lai gan tas nebija paredzēts statūtos un iepriekšējie valdes locekļi nebija iesnieguši atlūgumus.