Marseļas "Olympique", aizvadot gandrīz visu maču mazākumā, spēj pieveikt Lionu un noķer PSG
foto: AFP/Scanpix
Marseļas "Olympiqu" komandas biedri sveic uzvaras vārtu autoru - angļu futbolistu Džonatanu Rovu (pa vidu).
Futbols

Marseļas "Olympique", aizvadot gandrīz visu maču mazākumā, spēj pieveikt Lionu un noķer PSG

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Francijas futbola spēcīgākās divīzijas - "Ligue 1" - divu "Olympique" klubu duelī svētdien Marseļas vienība mazākumā ar 3:2 (0:0) viesos pārspēja Lionas komandu un turnīra tabulā panāca līderi Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Marseļas "Olympique", aizvadot gandrīz visu maču m...

Marseļas vienība pēc Leonardo Balerdi otrās nopelnītās dzeltenās kartītes jau piektajā minūtē palika mazākumā, tomēr mājinieki to izmantot nespēja, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā Aleksandrs Lakazets no Lionas komandas nerealizēja 11 metru soda sitienu. Otrā puslaika ievadā - astotajā minūtē - Duje Čaleta-Cars panāca 1:0 mājinieku labā, tomēr viesi, neskatoties uz mazākumu, spēja atspēlēties - 69. minūtē 1:1 panāca Pols Lirola, bet 82. minūtē Marseļas komandu vadībā izvirzīja Ulisess Garsija. Kompensācijas laika trešajā minūtē Rajans Šerki guva mājinieku otros vārtus, tomēr Lionas komandai nācās samierināties ar zaudējumu, jo vēl divas minūtes vēlās 3:2 viesu labā panāca Džonatans Rovs.

Pie panākuma svētdien tika arī "Monaco" komanda, kas savā laukumā ar 3:1 (1:1) pārspēja "Le Havre" 3:1 (1:1);futbolistus. Mājinieku labā vārtus guva Džordans Teze, Eljess ben Segirs un Folarins Balogans, kamēr viesu rindās vienīgais precīzais sitiens Daleram Kuzjajevam.

Pēc piecām kārtām Francijas čempionāta tabulas galvgalī ar 13 punktiem atrodas PSG, kas sestdien zaudēja pirmos punktus, viesos cīnoties neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Reims". Otrie arī ar 13 punktiem, bet sliktāku gūto un zaudēto vārtu attiecību, ir Marseļas "Olympique", bet trešie ar tiem pašiem 13 punktiem ir "Monaco" futbolisti. Tālāk ar deviņiem punktiem ierindojas "Lens", bet pa astoņiem punktiem ir "Nantes" un "Reims" kontā. Pagājušajā sezonā trešo reizi pēc kārtas un 12. reizi komandas pastāvēšanas vēsturē par Francijas čempioni kļuva PSG.