VIDEO: olimpiskais medaļnieks pēc kritiena aiziet no lielā sporta - šausmas bija pārāk lielas
foto: ekrānuzņēmums no video
Norvēģu sportists Tande pēc kritiena.
Sporta zvaigznes

VIDEO: olimpiskais medaļnieks pēc kritiena aiziet no lielā sporta - šausmas bija pārāk lielas

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Norvēģu tramplīnlēcējs Daniels Andrē Tande pieņēmis lēmumu beigt karjeru. Izšķirošais brīdis bija pirms trim gadiem notikušais kritiens no tramplīna, pēc kura viņš nonāca komā.

VIDEO: olimpiskais medaļnieks pēc kritiena aiziet ...

30 gadus vecais Tande izcīnīja zeltu komandu vērtējumā Norvēģijas izlases sastāvā 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs. Tagad viņš paziņojis, ka beidz karjeru, galvenais iemesls šādam lēmumam: parādījušās bailes no lēkšanas no tramplīna.

"Bailes no tramplīnlēkšanas ir kļuvušas spēcīgākas nekā prieks par šo sporta veidu. Tāpēc jūtu, ka vienīgā pareizā izvēle ir aiziet," intervijā VG stāsta Tande. 2021. gada martā Tande pamatīgi nokrita no tramplīna Planicā (Slovēnija). Sitiens pret zemi bija tik spēcīgs, ka sportists tika ievests mākslīgajā komā, tomēr viņam tomēr izdevās atgriezties augstākajā sportā.

"Domāju, ka joprojām esmu spējīgs uzvarēt visaugstākajā līmenī. Bet es zinu, ka manas bailes no lēkšanas no tramplīna ir pārāk lielas, lai sasniegtu šo līmeni. Bailes ir tas, kas palicis pēc tā kritiena Planicā," sacīja Tande.

Bez olimpiskā zelta Tande 2018. gadā izcīnīja arī individuālo zelta medaļu pasaules čempionātā tramplīnlēkšanā. Pārējās pasaules čempionāta medaļas – trīs zelta un viena bronzas – tika izcīnītas komandu vērtējumā. Viņa kontā ir astoņas uzvaras Pasaules kausa sērijas posmos, pēdējā no tām bija 2022. gada martā Oslo, vēsta "Postimees.ee".