Paralimpietei, kura palīdzēja savam pavadonim, atņem bronzas medaļu: es tiku diskvalificēta par cilvēcīgu rīcību
foto: Panoramic/SIPA
Parīzes paralimpiskajās spēlēs skrējēja Elena Kongosta ar pavadoni.
Citi sporta veidi
2024. gada 9. septembrī, 12:52

Paralimpietei, kura palīdzēja savam pavadonim, atņem bronzas medaļu: es tiku diskvalificēta par cilvēcīgu rīcību

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Spāņu skrējēja Elena Kongosta Parīzes paralimpiskajās spēlēs tika diskvalificēta par noteikumu pārkāpšanu pašās sacensību beigās, tādējādi zaudējot godam nopelnīto bronzas medaļu.

Paralimpietei, kura palīdzēja savam pavadonim, atņ...

Spānijas sportiste ir dzimusi ar redzes traucējumiem, un sacensībās viņu pavadīja pavadonis. Aptuveni 10 metrus pirms finiša vīrietis piedzīvoja krampjus, tāpēc spāņu skrējēja steidzās viņam palīgā. 

Sacensību noteikumi paredz, ka abiem visu sacensību garumā jātur virve, bet Kongosta vien dažus metrus pirms finiša uz sekundi atlaida virvi, lai palīdzētu savam pavadonim noturēties kājās. Par virves atlaišanu Kongosta tika diskvalificēta. 

“Es gribētu, lai visi zina, ka mani diskvalificēja nevis par krāpšanos, bet gan par to, ka es esmu cilvēks. Es tiktu diskvalificēta par instinktu, kas rodas, kad kāds zaudē līdzsvaru un tev jāizlemj - palīdzēt vai ļaut viņam krist,” sacīja Kongosta.

Kongosta startēja m36 gadus vecā spāniete uzstādīja jaunu personīgo rekordu, 42 kilometrus noskrienot trīs stundās un 48 sekundēs. 

Jāpiebilst, ka Kongosta kļuva par čempionu maratona distancē Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs un sudraba medaļas ieguvēju Londonā.