Eds Šīrans laupa Lietuvai futbola svētkus nacionālajā stadionā
foto: ZUMAPRESS.com
Eds Šīrans pēdējā laikā nav bijis pārāk veiksmīgs futbola dzīvē.
Futbols

Eds Šīrans laupa Lietuvai futbola svētkus nacionālajā stadionā

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Nacionālais futbola stadions Latvijā ir ļoti sasāpējusies tēma, jo jau gadiem tiek runāts par tā būvniecību, tomēr nekās tālāk par vārdiem un plāniem īsti nav ticis. Arī Lietuvā šis temats ir visai karsts kartupelis, jo galvaspilsēta Viļņa ir bez tāda. Tomēr 2019. gada Kauņā tika renovēts stadions ar 15 000 skatītāju vietu, kur arī savas mājas spēles pēdējos gados aizvadījusi mūsu dienvidu kaimiņu izlase, tomēr šīs nedēļas spēle pret Kipru tur nevarēs notikt.

Eds Šīrans laupa Lietuvai futbola svētkus nacionāl...

Desmit vai padsmit tūkstošu stadionu piepildīt pat Lietuvā nav viegli (kur nu vēl krietni retāk apdzīvotajā Latvijā). Nacionālā futbola čempionāta spēles vien retu reizi apmeklē vairāk par tūkstoti līdzjutēju (mums šajā ziņā situācija ir nedaudz labāka - pēdējās reizes Rīgas derbijs starp FC “Riga” un RFS “Skonto” stadionā pulcējis ap pieciem tūkstošiem skatītāju). Eirokausu spēles gan Lietuvā, gan Latvijā spēj savākt prāvākus skatītāju pūļus, tomēr tas nav regulārs un garantēts pasākums, tāpēc jāmeklē alternatīvas.

Arī pēdējā runu līmeni par nacionālā futbola stadiona celtniecību Rīgā tika pieminēts, ka tur varētu notikt dažādi koncerti un citi tūkstošu apmeklētāju pasākumi, kas šoreiz arī pamatīgi iegāzuši Lietuvu.

Lietuvas Futbola federācija vēsta, ka 6. septembrī paredzētais UEFA Nāciju C līgas mačs pret Kipru dienu pirms spēles no Kauņas pārcelts uz Marijampoli, jo Kauņas Darjus un Girēna stadiona zālājs neatbilst izlašu futbola prasībām. Patiesībā uz šāda zāliena spēlēt varbūt varētu vien amatieri.

Pie vainas sabojātajam zālājam ir nemākulīga attieksme pret to no koncertu rīkotāju puses. 3. un 4. augustā Kauņā notika divi britu popmūziķa Eda Šīrana koncerti, kuru apmeklēja aptuveni 80 000 cilvēku. Jau iepriekš tika runāts, ka koncerta vajadzībām zāliens tika apsegts vairāk nekā nedēļu, neļaujot to pienācīgi apkopt un ļaut tam elpot. Savukārt punktu futbola izlases plāniem Kauņā pielika viena no pēdējo gadu Lietuvas populārākajām mūziķēm Jessica Shy, kuras koncertu 30. augustā apmeklēja aptuveni 38 000 klausītāju.

Tagad Lietuvas futbola izlasei steidzamā kārtā jāmaina plāni un spēle pret Kipru jāpārceļ uz 6 500 vietu bagāto Marijampoles stadionu.

Ja kādu reizi Latvija tiks līdz savam nacionālajam futbola stadionam, tad derētu piedomāt, lai šādas problēmas nerastos.

Interesanti, ka Edam Šīranam pēdējā laikā nav pārāk veicies ar futbolu. Īsi pirms Anglijas premjerlīgas sezonas sākuma viņš iegādājās nelielu daļu Ipsvičas “Town” komandas akciju. Mūziķa klubs jaunajā sezonā pēc trīs aizvadītajos mačos izcīnīta viena punkta jau iekārtojies premjerlīgas pašā apakšā, bet Līgas kausa otrajā kārtā sensacionāli zaudēja “League Two” (pēc spēka ceturtā līga Anglijā) komandai AFC “Wimbledon”.