Starptautiskā Automobiļu federācija izmeklējusi “McLaren” un “Mercedes” fomulu priekšējos antispārnus
foto: ZUMAPRESS.com
Mercedes" un "McLaren" priekšējie antispāri atzīti par atbilstošiem F-1 noteikumiem.
Citi sporta veidi
2024. gada 4. septembrī, 13:08

Starptautiskā Automobiļu federācija izmeklējusi “McLaren” un “Mercedes” fomulu priekšējos antispārnus

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Pēc Itālijas F-1 posma “Ferrari” un “Red Bull” komandas lūdza Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA) izmeklēt “McLaren” un “Mercedes” mašīnu priekšējo antispārnu atbilstību noteikumiem. Tagad kļuvis zināms, ka pārkāpumi nav konstatēti.

Starptautiskā Automobiļu federācija izmeklējusi “M...

Kopš Beļģijas GP nedēļas nogales visas mašīnas ir aprīkotas ar papildus kamerām, kas palīdz FIA monitorēt priekšējo antispārnu kustību. Mērķis ir noteikt, vai pašreizējie elastības testi ir atbilstoši un, vai nav nepieciešams tos pārskatīt. Tiek uzsvērts, ka šī ir datu ievākšana, nevis izmeklēšana, lai noteiktu, kurām komandām būtu nepieciešams piešķirt sodu par iespējamiem pārkāpumiem.

Tomēr, balstoties uz kameru ierakstiem, “Ferrari” un “Red Bull” sāka apšaubīt “McLaren” un “Mercedes” priekšējo antispārnu atbilstību noteikumiem. Pēc to novērojumiem, detaļu izliekšanās leņķis varētu neatbilst noteikumiem. FIA veica izpēti un sniegusi oficiālu paziņojumu, ka visu desmit komandu antispārni atbilst tehniskajām prasībām.

Inženieri centušies ieviest aeroelastību antispārnos, iekļaujoties noteikumu robežās, jo tādā veidā iespējams mazināt aerodinamisko pretestību trases taisnēs, ja vien detaļas iztur FIA noteiktos slodzes testus. Šī brīža F-1 mašīnām neliela elastīguma ieviešana priekšējā antispārnā palīdz mazināt balansējuma problēmas, kas radušās kopš “ground-effect” grīdu ieviešanas.