1dienas
19stundas
26minūtes
38sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Futbols

Beļģijas zvaigzne Romelu Lukaku par 30 miljoniem eiro pievienojas "Napoli"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Beļģijas futbolists Romelu Lukaku noslēdzis vienošanos uz trīs fadiem ar Itālijas A sērijas klubu "Napoli", ceturtdien paziņoja Neapoles vienība.

Beļģijas zvaigzne Romelu Lukaku par 30 miljoniem e...

"Napoli" futbolista piesaistīšana no Anglijas premjerlīgas kluba Londonas "Chelsea" izmaksājusi aptuveni 30 miljonus eiro.

Uzbrucējs atgriezās "Chelsea" 2021.gadā, pēdējās divas sezonas tiekot izīrētam Itālijas klubiem "Inter" un "Roma". "Chelsea" rindās Lukaku jau bija spēlējis no 2011. līdz 2014.gadam, taču viņa atgriešanās komandā izrādījās neveiksmīga, un viņš "Chelsea" sastāvā laukumā nav devies kopš 2022.gada maija.

Pagājušajā sezonā Lukaku "Roma" rindās Itālijas čempionāta 32 spēlēs guva 13 vārtus.

Karjeru Lukaku uzsāka Beļģijas kluba "Anderlecht" rindās. 2011.gadā viņš pievienojās "Chelsea", taču pēc sezonas tika izīrēts Vestbromvičas "Albion" un vēlāk arī Liverpūles "Everton", uz kuru pilnvērtīgi pārcēlās 2014.gadā.

Pēc četrām veiksmīgām sezonām "Everton" rindās beļģis pārcēlās uz citu premjerlīgas klubu Mančestras "United", kur pavadīja divas sezonas, līdz 2019.gada vasarā par kluba rekordsummu 80 miljoniem eiro pievienojās "Inter".

Beļģijas izlasē Lukaku ir aizvadījis 119 spēles, un 85 gūtie vārti ir Beļģijas valstsvienības vārtu gūšanas rekords.

"Napoli" sezonu Itālijas A sērijā sāka ar uzvaru un zaudējumu un ar trīs punktiem turnīra tabulā atrodas desmitajā pozīcijā.