Paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonija.

Paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

28. augustā Elizejas laukos un Konkordas laukumā norisinājās paralimpiskās spēļu atklāšanas ceremonijai.

Citi sporta veidi

FOTO: krāšņi aizvadīta paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonija pilsētas sirdī

Sporta nodaļa

Jauns.lv

28. augustā Elizejas laukos un Konkordas laukumā norisinājās paralimpiskās spēļu atklāšanas ceremonija.

FOTO: krāšņi aizvadīta paralimpisko spēļu atklāšan...

Kamēr olimpiskajās spēļu atklāšanas ceremonija notika gar Sēnas upi, paralimpisko spēļu atklāšana notika pašā pilsētas centrā. Saulei rietot tūkstošiem sportistu no Elizejas laukiem devās uz Konkordas laukumu Parīzes centrā.  Aptuveni 50 000 cilvēku vēroja ceremoniju tribīnēs, kas bija izvietotas ap laukumu, ziņo "AP News". 

Atklāšanas ceremonijas laikā tika rādīti dažādi priekšnesumi. Virs Francijas prezidenta Emanuela Makrona un Starptautiskās Paralimpiskās komitejas prezidenta Endrjū Pārsona (Andrew Parsons) galvām lidoja iznīcinātāju lidmašīnas, atstājot aiz sevis sarkanbaltsarkanos un zilos dūmus Francijas valsts karoga krāsās. Viena no lielākajām delegācijām bija Brazīlijas delegācija - 250 sportistu, savukārt vismazākā bija delegācija no Mjanmas - 3 sportisti. 

Latviju pārstāv 8 sportisti - vieglatlēti Diāna Krūmiņa, Aigars Apinis, Emīls Dzilna un Raivo Maksims, šāvēja Margita Kanopka un peldētājs Jurijs Semjonovs, Rihards Snikus un velobraucējs Oskars Gailišs. Atklāšanas ceremonijā Latvijas karogu nesa Snikus un Krūmiņa.

Šī gada Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies no 28. augusta līdz 8. septembrim un latvieši startēs vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā. Organizatori apgalvo, ka pārdoti 2 miljoni biļešu no kopumā pieejamajiem 2,8 miljoniem.