"Reālas suņu cīņas": latviešu cīņas sportisti ringā bez cimdiem izies pret lietuviešiem
foto: Shutterstock
Ilustratīvs attēls.
Citi sporta veidi
2024. gada 21. augustā, 10:29

"Reālas suņu cīņas": latviešu cīņas sportisti ringā bez cimdiem izies pret lietuviešiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv

22. augustā no plkst. 20:00 norisināsies viens no unikālākajiem pēdējā laikā organizētajiem cīņu šoviem Latvijā - ‘’Bazara 0 Fight club’’.

"Reālas suņu cīņas": latviešu cīņas sportisti ring...

Tajā piedalīsies Latvijas un Lietuvas cīņu mākslas meistari, cīnoties pēc tā saucamajiem ‘’bare-knuckle’’ noteikumiem, jeb cīņās ar plikām dūrēm, informē portāls balticevents.info. Sekot cīņu norisēm būs iespējams bez maksas ‘’Slotsfighter.com’’ platformā.

Cīņu vakara laikā kopumā notiks septiņas cīņas un daži no iesaistītajiem cīkstoņiem ir plaši pazīstami savās valstīs. Latviju pārstāvēs viens no zināmākajiem bokseriem un cīkstoņiem - Kristaps Zutis. Zutis šajā cīņu vakarā spēkosies pret lietuvieti Laimonu Valančiūnu. Tāpat zināms sportists un ir reperis Deniss Stepanovs. 2022. gada sākumā Viļņā notika kailo dūru cīņu turnīrs, kurā viņš uzvarēja. Stepanovs savas prasmes MMA oktagonā pārbaudīs pret lietuvieti Augustu Vladarski. 

No Lietuvas cīkstoņiem par zināmāko var saukt Dominiku Dirkštu, kurš gan dzimtenē ar saviem izteikumiem un uzvedību izpelnījies pretrunīgu slavu. Vēl pirms došanās cīnīties profesionāli viņš kļuvis par Eiropas junioru čempionu un pasaules junioru bronzas medaļas ieguvēju ‘’muay thai’’ cīņas mākslā. Savā profesionālajā karjerā lietuvietis vēl nav zaudējis (10-0), bet amatieros iekrājis bilanci 59-3. Par Dirkšta pretinieku ‘’Bazara 0 Fight club’’ cīņu vakarā kļūs Maksims Mozolis. 

Cīņu vakara laikā par kārtību rūpēsies galvenais tiesnesis Elvis Mihaiļenko. Viņu var saukt par pirmo Latvijas čempionu profesionālajā boksā. Tāpat viņš kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguva kādu no prestižākajiem tituliem boksā - 2002. gadā Madridē Mihaiļenko izcīnīja WBA Intercontinental jostu. Uz brīdi Mihaiļenko trenēja arī Mairi Briedi, bet šobrīd ir gan boksa treneris, gan arī boksa cīņu komentētājs. 

Vakara organizātors Latvijas MMA leģenda Daniils Vesnenoks. ‘’Šādu, kā ir ieplānots, pasākumu Latvija vēl nekad nebūs redzējuši. Reālas suņu cīņas, kurās džeki iet un kaujas, nevis spēlējas. Esmu gājis uz šādām cīņām, un cilvēkiem tās patika. Gribu publikai dot vairāk. Būs bomba,’’ pārliecinoši par gaidāmo cīņu vakaru saka tā organizators, kurš pats ir pieredzējis cīņu MMA oktagonā.