Bertāns vēl cer saņemt NBA piedāvājumu – nav piekritis pievienoties Madrides "Real"
foto: Getty Images via AFP
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.
Basketbols
2024. gada 20. augustā, 15:06

Bertāns vēl cer saņemt NBA piedāvājumu - nav piekritis pievienoties Madrides "Real"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns vēl cerot saņemt piedāvājumu no kāda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba un pagaidām nav piekritis pievienoties Spānijas klubam Madrides "Real", sociālās tīklošanās vietnē "X" vēsta basketbola apskatnieks Mateo Andreāni.

Bertāns vēl cer saņemt NBA piedāvājumu – nav piekr...

Mēneša sākumā tika ziņots, ka par Bertāna pakalpojumiem interesi izrāda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Filadelfijas "76ers", bet pagājušajā nedēļā latvietis nonācis arī "Real" redzeslokā. Andreāni vēsta, ka Madrides komanda latvietim piedāvājusi līgumu, taču Bertāns prasījis laiku pārdomām, jo cer sagaidīt piedāvājumu vēl no kāda NBA kluba, lai varētu palikt spēcīgākajā līgā.

31 gadu vecais Bertāns pagājušo sezonu uzsāka Oklahomasitijas "Thunder", bet februāra sākumā tika aizmainīts uz Šarlotas "Hornets", kas šovasar atteicās no latvieša pakalpojumiem, Bertānam kļūstot par brīvo aģentu. Pagājušajā sezonā latvietis laukumā kopumā devās 43 spēlēs, vidēji mačā guva 6,7 punktus, izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas un atdeva 0,8 rezultatīvas peispēles. Astoņus gadus NBA spēlējošais Bertāns pagājušajā sezonā realizēja 38 procentus trīspunktu metienu.

Pērnvasar Bertāns no Dalasas "Mavericks" tika aizmainīts uz "Thunder", kuras rindās sāka savu astoto sezonu planētas spēcīgākajā līgā. NBA viņš ir pārstāvējis arī Vašingtonas "Wizards" un Sanantonio "Spurs" vienības. NBA latvietis 475 mačos vidēji 18 minūtēs spēlē ir guvis 7,7 punktus un izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas. Tālmetienus viņš ir realizējis ar 39,6% precizitāti.

Bertānu 2011. gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz "Spurs". Tobrīd viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš ir ticis draftēts NBA. Savas karjeras laikā Bertāns divreiz ir atgriezies laukumā pēc ceļgala krustenisko saišu pārraušanas, un abos gadījumos viņš ārstējās tieši pie "Spurs" speciālistiem.

Profesionālo karjeru Bertāns uzsāka Latvijā, bet 2010.gadā viņš devās uz ārzemēm, pievienojoties pazīstamajam Slovēnijas klubam Ļubļanas "Olimpija". 2012. gada sākumā viņš pārcēlās uz Serbijas galvaspilsētas vienību Belgradas "Partizan", bet divus gadus vēlāk latvietis ar Spānijas klubu Vitorijas "Baskonia" vienojās par trīs gadu līgumu, kas 2016.gadā tika izpirkts.