Latvijas U-20 volejbolisti gatavojas doties uz Eiropas čempionātu, lai gan finansējums vēl nav piešķirts
foto: Shutterstock
Citi sporta veidi
2024. gada 16. augustā, 22:14

Latvijas U-20 volejbolisti gatavojas doties uz Eiropas čempionātu, lai gan finansējums vēl nav piešķirts

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nedēļu pirms došanās uz Eiropas junioru čempionātu Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlasei nav vajadzīgā finansējuma, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Latvijas U-20 volejbolisti gatavojas doties uz Eir...

Eiropas U-20 volejbola čempionāts sāksies 26. augustā, bet Latvijas valstsvienībai uz to vajadzētu doties 23. augustā. Tiesa, Latvijas Volejbola federācijai (LVF) joprojām no valsts neesot piešķirti aptuveni 80 tūkstoši eiro.

"Uz kaut kādu kontaktu iziet izdodas ļoti reti. Pēdējā laikā, ja nemaldos, pusotru nedēļu uz telefonu neatbild neviens. Savukārt tie, kas komunicē ar mums, saka, ka viss ir birojā," sarunā ar LTV teica LVF ģenerālsekretārs Arnis Tunte.

Izglītības un zinātnes ministres Čakšas biroja vadītāja Kristiāna Strenga šādus LVF apgalvojumus sauc par klaji nepatiesiem. Viņa personīgi komunicējot ar Tunti un iesaistoties jautājumu risināšanā. Ministrija solījusies skaidrību viest nākamās nedēļas sākumā. Kā sola Tunte, U-20 izlase uz Eiropas čempionātu dosies, pat ja valsts līdzekļus nepiešķirs. Tādā gadījumā gan LVF oktobrī būs spiesta pieteikt maksātnespēju.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Grieķijā un Serbijā notiks no 26. augusta līdz 7. septembrim. Latvijas U-20 izlase grupā Serbijas pilsētā Vrnjačka Banjā spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, komandām izspēlējot riņķa turnīru un divām labākajām iekļūstot pusfinālā.