Parīzes paralimpiskajās spēlēs no Baltijas lielākā delegācija Lietuvai; netrūks arī Krievijas pārstāvju
foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijas paralimpieši atgriežas Maskavā no Pekinas ziemas paralimpiskajām spēlēm, kurās citas valstis nobalsoja, ka neļaus krieviem sacensties.
Citi sporta veidi

Parīzes paralimpiskajās spēlēs no Baltijas lielākā delegācija Lietuvai; netrūks arī Krievijas pārstāvju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Parīzes paralimpiskajās spēlēs piedalīsies pieci Igaunijas sportisti un deviņi Lietuvas sportisti.

Parīzes paralimpiskajās spēlēs no Baltijas lielākā...

Igauniju paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs pieci sportisti trīs sporta veidos: peldēšanā, diska mešanā un triatlonā. Savukārt Lietuvas delegācijā būs deviņi sportisti, kas startēs vieglatlētikas, šaušanas, peldēšanas un džudo disciplīnās.

Jau vēstīts, ka Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies no 28. augusta līdz 8. septembrim. Latviju tajās pārstāvēs astoņi sportisti vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startēs ap 4400 sportistiem. To vidū ir arī vismaz 85 agresorvalsts Krievijas sportisti, paziņoja Krievijas Paralimpiskās komitejas (RPC) prezidents Pāvels Rožkovs.

Pagājušajā septembrī Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) kongresā pieņemtais lēmums pavēra Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties Parīzes paralimpiskajās spēlēs kā neitrāliem atlētiem. 74 IPC dalībvalstis nobalsoja par Krievijas sportistu dalību spēlēs, 65 balsoja pret un 13 valstis atturējās. Lēmums tika pieņemts, neraugoties uz risku, ka paralimpiskajās spēlēs varētu nonākt arī sportisti, kuri bijuši iesaistīti Krievijas karadarbībā Ukrainā.