Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Guntai Vaičulei neizdodas ar pirmo piegājienu kvalificēties  pusfinālam 400 metros
foto: Edijs Pālens/LETA
Vieglatlēte Gunta Vaičule pēc finiša atklāja, ka tieši šodien pirmo dienu Parīzē jutusies slikti, jo bijusi ļoti trokšņaina nakts olimpiskajā ciematā.
Citi sporta veidi

Guntai Vaičulei neizdodas ar pirmo piegājienu kvalificēties pusfinālam 400 metros

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas sportiste Gunta Vaičule pirmdien Parīzes olimpisko spēļu priekšsacīkstēs 400 metros savā skrējienā finišēja piektā un pagaidām pusfinālam nekvalificējās.

Guntai Vaičulei neizdodas ar pirmo piegājienu kval...

Vaičule startēja ceturtajā no sešiem priekšskrējieniem un ar rezultātu 51,13 sekundes bija piektā no sešiem finišējušajiem skrējiem. Latviete tieši par trīs desmitdaļām atpalika no pirms mēneša sasniegtā personiskā rekorda. Lai pa tiešo kvalificētos pusfinālam, latvietei būtu bijis jāskrien vismaz par septiņām desmitdaļām ātrāk, nekā viņa to spēja priekšskrējienā.

No sešiem skrējieniem pirmo trīs vietu ieguvējas iekļūs pusfinālā, bet pārējās piedalīsies gandarījuma kārtā. Šīs sacensību fāzes notiks attiecīgi trešdien un otrdien.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.