1dienas
19stundas
26minūtes
55sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijas basketbolistu pāridarītāji brazīlieši uguņo no tālienes arī Parīzē un izcīna pārliecinošu uzvaru
foto: AFP/Scanpix
Brazīlijas izlases līderi Brunu Kabuklu.
Basketbols

Latvijas basketbolistu pāridarītāji brazīlieši uguņo no tālienes arī Parīzē un izcīna pārliecinošu uzvaru

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Parīzes olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā pirmo uzvaru piektdien izcīnīja Brazīlijas basketbolisti, kuri ar 102:84 (31:20, 24:24, 22:29, 25:11) pārspēja Japānas izlasi.

Latvijas basketbolistu pāridarītāji brazīlieši ugu...

Latvijas izlasei ceļu uz Olimpiādi aizšķērsojušiem brazīliešiem šī bija pirmā uzvara trīs apakšgrupas spēlēs, kas deva trešo vietu grupā aiz ceturtdaļfinālu jau garantējusajām Vācijas un Francijas.

Brazīlieši vēl var cerēt uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā kā viena no divām labākajām trešo vietu īpašniecēm savās apakšgrupās, kamēr Japānas izlasei turnīrs ir noslēdzies.

Brazīliešu rindās ar 33 punktiem un 17 izcīnītām bumbām zem groziem izcēlās Brunu Kabuklu, bet 19 punktus guva Vitors Benite. Japānas izlasē Džošs Hokinsons sakrāja 26+10 punktu, bet Juki Kavamura iekrāja 21 punktu.

Brazīlijas basketbolisti mačā realizēja 17 no 28 tālmetieniem jeb 60,7% metienu. Arī japāņi bija naski un gana sekmīgi tālmetienu izdarīšanā. Viņi trāpīja 16 no 41 jeb 39%.

Jau ziņots, ka pirmajos divos mačos B apakšgrupā Brazīlija ar 66:78 zaudēja mājiniecei Francijai un ar 73:86 piekāpās Pasaules kausa ieguvējai Vācijai. Savukārt japāņi ar 77:97 atzina Vācijas pārākumu un ar 90:94 papildlaikā piekāpās Francijas izlasei.

12 komandas ir sadalītas trīs grupās. Pirmo divu vietu ieguvējas grupās, kā arī divas no trim labākajām trešo vietu ieguvējām iekļūst ceturtdaļfinālā, sacensības turpinot pēc olimpiskās sistēmas, kā arī aizvadot spēli par trešo vietu.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.