Latvijas stenda šāvēji ar personīgajiem rekordiem noslēdz Pasaules kausu junioriem
foto: Publicitātes attēls
No 9. līdz 16. jūlijam Itālijā, Porpeto norisinās Pasaules kauss junioriem stenda šaušanā.
Citi sporta veidi
2024. gada 15. jūlijā, 23:49

Latvijas stenda šāvēji ar personīgajiem rekordiem noslēdz Pasaules kausu junioriem

Jauns.lv

No 9. līdz 16. jūlijam Itālijā, Porpeto norisinās Pasaules kauss junioriem stenda šaušanā. Latvijas sportiste Zane Zvaigzne pirmdien Itālijā izcīnīja astoto vietu.

Latvijas stenda šāvēji ar personīgajiem rekordiem ...

Apaļajā stendā Zane Zvaigzne Pasaules kausā kvalifikācijā pēc pirmajām trīs sērijām bija līdere. Pēc ceturtās un piektās sērijas Zane ierindojās dalītajā 4.-9.vietā, kas nozīmēja dalību pāršaudē par iekļūšanu sacensību finālā, kur par medaļām cīnās labākās sešas kvalifikācijas sportistes.

Pāršaudē mūsu sportiste piekāpās vairākām pieredzējušajām sportistēm un ierindojās augstajā astotajā vietā 42 sportistu vidū. Zane Zvaigzne šajās sacensībās par punktu laboja Latvijas rekordu, kā arī izpildīja sporta meistares normatīvu. Santa Upelniece ar 105 sašautiem mērķiem ierindojās 30. vietā, vienlaikus uzrādot savu personīgi labāko rezultātu.

Junioriem no Latvijas labākais apaļā stenda šaušanā bija Roberts Ķēniņš ar sašautiem 114 mērķiem un izcīnīto 28.vietu. Raienam Lukasam Kukutim par punktu mazāk un 38. vieta. Ričards Zorovs, labojot par 6 punktiem savu personīgo rekordu, sašāva 106 mērķus no 125 un bija 56.vietā.

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896. gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās.

Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912. gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē nedaudzajiem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs. Olimpiskajās spēlēs Parīzē šaušanas sportā Latviju pārstāvēs divi ložu šaušanas sportisti – Agate Rašmane un Lauris Strautmanis, treneru Viļņa Celmiņa un Zigfrīda Markaiņa pavadībā.