Dāvis Bertāns: šodien bija viņu diena
foto: AP/Scanpix
Basketbols

Dāvis Bertāns: šodien bija viņu diena

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Parīzes olimpisko spēļu basketbola kvalifikācijas turnīra finālā pretiniecei Brazīlijai viss gāja no rokas, pēc zaudējuma uzsvēra Latvijas izlases uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Dāvis Bertāns: šodien bija viņu diena ...

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā zaudēja Brazīlijai un neizcīnīja olimpisko ceļazīmi. Latvija piekāpās ar 69:94 (11:34, 22:15, 13:23, 23:22).

Brazīlieši realizēja visus savus astoņus pirmos tālmetienus.

"Diezgan grūti pēc kaut kā tāda atgūties. Šodien bija viņu diena, aizvadīja lielisku maču un bija pelnījuši uzvarēt," sarunā ar žurnālistiem teica Bertāns.

Brazīlijas basketbolisti ar uzviju revanšējas par Pasaules kausu un Latvijas vietā brauks uz Parīzi

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā zaudēja Brazīlijai un neizcīnīja olimpisko ceļazīmi.

"Šādā spēlē, kad trīs tiesneši ir redzamākie laukumā, tas ir apkaunojums. Arī pie labas tiesāšanas viņi, visticamāk, tāpat uzvarētu spēli. Tas iznākumu nemainītu, bet tāpat drausmīgi. Ja salīdzina ar Pasaules kausu, tad bija traģiski," par tiesnešiem stāstīja Bertāns.

Latviešu basketbolists arī neslēpa, ka mājiniekiem bija maz iespēju uzvarēt šo maču.

"Šī ir viena no tām dienām, kurā es pat neredzu, kā mēs varētu uzvarēt šo spēli," atzina Bertāns.

Latvijas vīriešu basketbola izlase līdz šim olimpiskajās spēlēs piedalījusies vien 1936.gadā Berlīnē. Sieviešu valstsvienība cīnījās 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu turnīrā.