Bijušais Šūmahera ģimenes apsargs izspiedis no viņiem miljonus par personīgajām bildēm
foto: Vida Press
Mihaēls Šūmahers.
Sporta zvaigznes

Bijušais Šūmahera ģimenes apsargs izspiedis no viņiem miljonus par personīgajām bildēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Vācijas policija arestējusi četrus cilvēkus leģendārā "Formula-1" braucēja Mihaēla Šūmahera ģimenes šantāžas lietā. Izspiedēju grupa prasījusi 15 miljonus eiro, ziņo DW.

Bijušais Šūmahera ģimenes apsargs izspiedis no viņ...

Pēc bijušā pasaules čempiona autosacīkšu "Formula-1" klasē Mihaēla Šūmahera ģimenes šantāžas mēģinājuma policija arestējusi arī iespējamo organizatoru. Runa ir par 52 gadus vecu vīrieti, kurš iepriekš strādājis par apsargu ģimenē. Par to piektdien, 5. jūlijā, Vupertālē paziņoja prokuratūras pārstāvis Volfs-Tiļmans Baumerts. Policija veica kratīšanu aizturētā dzīvoklī un atsavināja lielu daudzumu pierādījumu materiāla, paziņoja Baumerts. Pēc prokuratūras sniegtās informācijas, aizturētais nodarbojies ar braucēja un viņa tuvinieku privāto fotogrāfiju digitalizēšanu, bet pēc tam informāciju nodevis saviem līdzzinātājiem.

Jūnija vidū 53 gadus vecais agrāk tiesātais vīrietis un viņa 30 gadus vecais dēls vērsās pie Šūmahera ģimenes locekļiem ar 15 miljonu eiro izpirkuma maksu par iegūto datu neizpaušanu. Pretējā gadījumā izspiedēji draudēja izplatīt viņu rīcībā esošo informāciju darknetā. Šūmahera ģimene policijai pieteikusies, un izspiedēji aizturēti. Vecākais no viņiem pratināšanās pastāstīja par nozieguma organizatoru.

Mihaēls Šūmahers ir septiņkārtējs pasaules čempions autosacīkstēs "Formula-1" klasē. 2013. gada decembrī viņš kalnu slēpošanas laikā guva smagas galvas traumas. Jaunākās ziņas par viņa veselību no Šūmahera ģimenes locekļiem datējamas ar 2021. gada septembri.

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.