foto: Luigi Mariani/IPA/Shutterstock/ Vida Press
Mātes un tēva nāve prasīja par daudz. Savās mājās mirušu atrod vienu no pasaules labākajiem grieķu-romiešu cīkstoņiem
Nugzari Curcumija (1997 - 2024).
Sporta zvaigznes
2024. gada 5. jūlijs, 14:45

Mātes un tēva nāve prasīja par daudz. Savās mājās mirušu atrod vienu no pasaules labākajiem grieķu-romiešu cīkstoņiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Gruzijas pilsētā Hobi 3. jūlijā savās mājās miris atrasts 2019. gada pasaules čempions grieķu-romiešu cīņā Nugzari Curcumija.

Kā vēsta Gruzijas medijs Lelo.ge, tiek uzskatīts, ka 27 gadus vecā cīkstoņa nāves cēlonis bijusi pašnāvība. Gruzijas prese vēsta, ka sportists piedzīvoja smagus laikus pēc tam, kad 2023. gadā divu mēnešu laikā viens pēc otra nomira viņa māte un tēvs. Cīkstonim bija arī finansiālas problēmas.

Curcumija bija viens spilgtākajiem cīkstoņiem neolimpiskajā 55 kilogramu svara kategorijā. Viņš izcīnīja zeltu 2019. gada pasaules čempionātā Astanā, Kazahstānā, finālā pārspējot mājinieku publikas favorītu Khorlanu Žakanšu. Tāpat gruzīns izcīnīja sudraba medaļas arī 2022. un 2023. gada pasaules čempionātos un 2022. gada Eiropas čempionātā, katru reizi zaudējot Azerbaidžānas sportistam Eldanizam Azizli. Arī iepriekš viņš bija ticis pie augstākās raudzes sacensību medaļām, divas reizes kļūstot pasaules un trīs reizes par Eiropas čempionātu bronzas medaļu ieguvēju.

Kā vēsta izdevums “Inside the Games” Curcumija bija viens no tehniski prasmīgākajiem savas paaudzes cīkstoņiem, un viņam eksplozīvs cīņas stils.