foto: Juris Rozenbergs
VIDEO: filipīniešu Porziņģis sajūsmā par Rīgā pieredzēto un atbild uz komisku jautājumu
Dāvis Bertāns aizsardzībā pret Kaju Soto.
Basketbols
2024. gada 4. jūlijs, 16:24

VIDEO: filipīniešu Porziņģis sajūsmā par Rīgā pieredzēto un atbild uz komisku jautājumu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien “Arēnā Rīga” Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā negaidīti piekāpās Filipīnu basketbola izlasei, kuru rindās viens no labākajem bija 218 centimetrus garais un 22 gadus vecais Kajs Soto, kuru auguma dēļ nereti salīdzina ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu Kristapu Porziņģi.

Latvijas basketbola izlase olimpisko kvalifikāciju Rīgā turpina ar zaudējumu pret Filipīnām

Latvijas basketbola izlase olimpiskās kvalifikācijas mačā ar 80:89 negaidīti piekāpās Filipīnu basketbolistiem.

gallery icon
106

Jauns.lv jau vēstīja, ka Filipīnas izmantoja Latvijas izlases vājo sniegumu aizsardzībā un izcīnīja uzvaru ar 89:80. Gan bukmeikeri, gan basketbola pārzinātāji pirms spēles Latvijas izlasi bija uzskatījuši par izteiktiem favorītiem.

Filipīnu izlases rindās ar 26 punktiem deviņām atlēkušajām un deviņām rezultatīvām piespēlēm galvenais panākuma kaldinātājs bija naturalizētais amerikāņu uzbrucējs Džastins Braunlī, kurš ikdienā spēlē Indonēzijas čempionātā, bet viņa viens no galvenajiem palīgiem ar 18 punktiem un astoņām atleķušajām bumbām bija Japānā spēlējošais Kajs Soto.

Pēc spēles sarunā ar mediju pārstāvjiem Soto slavēja lielisko atmosfēru “Arēnā Rīga” un izcēla, ka Latvijā noteikti mīl basketbolu un viņam lielu baudu un godu sagādājis spēlēt šādā atmosfērā. Kā basketbolistam tas ir bērnības sapņa piepildījums.

Soto, kura augumu NBA aprēķinos raksta kā 221 centimetru (mēra ar apaviem), bet pēc FIBA mērījumiem saīsina līdz 218 centimetriem (identiski kā Kristapam Porziņģim), nācās atbildēt uz jautājumu, vai spēle pret Porziņģa dzimteni viņam kā “Filipīniešu Porziņģim” bijusi kādā ziņā īpaša. Uz šādu taujātāja intrigu filipīnietis vien pasmaidīja: “Porziņģis ir ļoti atšķirīgs spēlētājs. Viņš ir NBA spēlētājs. Bērnībā es skatījos Porziņģa spēles, es apbrīnoju viņu, kad viņš tika draftēts. Viņš ir no tiem spēlētājiem, kuru spēlei sekoju līdzi. Es cerēju, ka varēšu spēlēt pret viņu. Varbūt nākotnē tas arī īstenosies. Es tikai priecājos par uzvaru un ka visi esam veseli,” teica Soto.