foto: ZUMAPRESS.com
Brazīlijas futbola leģenda Marta pošas sestajām olimpiskajās spēlēm
Marta Vjeira da Silva iepriekš paziņoja, ka grasās noslēgt savu profesionālās sportistes karjeru tieši pēc 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Futbols
2024. gada 3. jūlijs, 13:09

Brazīlijas futbola leģenda Marta pošas sestajām olimpiskajās spēlēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Brazīlijas futboliste Marta piedalīsies savās sestajās olimpiskajās spēlēs, otrdien apstiprināja Brazīlijas sieviešu izlases galvenais treneris Arturs Žuzē Eliašs.

38 gadus vecā Marta Vjeira da Silva (Marta) iepriekš paziņoja, ka grasās noslēgt savu profesionālās sportistes karjeru tieši pēc 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Sešas reizes par pasaules labāko futbolisti atzītā Marta olimpiskajās spēlēs 2004. un 2008. gadā tika pie sudraba godalgām, abos finālos zaudējot ASV valstsvienībai. Savukārt pēdējās trīs Olimpiādēs brazīlietes palikušas bez medaļām.

Tāpat Martai nav izdevies uzvarēt Pasaules kausā, vistuvāk tam esot 2007. gadā, kad finālā tika zaudēts Vācijas izlasei. Ar Brazīlijas izlasi Marta trīs reizes triumfējusi Dienvidamerikas čempionātā ("Copa America") sievietēm.

Ar 118 vārtiem 183 spēlēs Marta ir visu laiku labākā vārtu guvēja Brazīlijas izlasē, bet ar 17 gūtiem vārtiem rekordiste arī Pasaules kausos. Olimpiādēs pieredzējusī uzbrucēja guvusi 13 vārtus, no rekordistes un savas tautietes Krištianes (Krištiane Roseira de Souza Silva) atpaliekot par viena precīza sitiena tiesu.

39 gadus vecā Krištiane un cita veterāne Debinja (Debora Krištiane de Oliveira) šoreiz izlases 18 spēlētāju sastāvā nav iekļautas.

Brazīlijas sieviešu izlase olimpiskajā turnīrā spēlēs C grupā, kur tiksies ar Nigēriju, Japānu un pasaules čempionēm Spānijas futbolistēm. 2024. gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam, bet futbola sacensības sievietēm sāksies jau 25. jūlijā un noslēgsies 10. augustā.