foto: LETA
Mejeris par spēli ar Gruziju: viņi ir lielāki, taču mēs viņus varam apskriet
Latvijas basketbola izlase uzvar Gruziju.
Basketbols
2024. gada 3. jūlijs, 08:06

Mejeris par spēli ar Gruziju: viņi ir lielāki, taču mēs viņus varam apskriet

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei mačā ar Gruziju izdevās pretiniekiem uzspiest savu spēles stilu, pēc mača sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības basketbolists Mareks Mejeris.

Jau ziņots, ka Latvija otrdien Rīgā ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, ar 83:55 pārspējot Gruziju. "Arēnā skaļi palicis. Laukumā nav viegli komunicēt, bet tā komunikācija ir palikusi otršķirīga, troksnis un enerģija dzen mūs uz priekšu. Man balss pazuda jau pašā sākumā, praktiski pirmajā ceturtdaļā," atklāja Mejeris.

Viņš izcēla, ka pretinieku garie spēlētāji centušies uzbrukumā vairāk spēlēt soda laukumā, bet tas bija paredzams un Latvijas izlase tam bija gatavojusies. "Viņi ir lielāki, taču mēs viņus varam apskriet - kamēr viņi tur stumdās, mēs viņiem trīs reizes varam apskriet apkārt. Izdevās šodien uzspiest viņiem mūsu ātro stilu," norādīja Mejeris.

Gruzijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Dzikičs šosezon vadīja Rumānijas vienību Klužas-Napokas U-BT, kuras rindās spēlēja arī Mejeris, taču, viņaprāt, tas nedeva ievērojamas priekšrocības pret gruzīniem. "Tādās kategorijās nedomāju, bet varbūt kaut kur zemapziņā zinu, kādas lietas, kas viņam patīk, varbūt mazliet palīdzēja. Vajadzēja vienkārši uzvarēt un soli pa solim tikt līdz svētdienas spēlei," skaidroja Mejeris.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra A grupā Latvijas izlases pretinieces ir Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlē Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne. 

Trešdien plkst.19 Latvijas basketbolisti aizvadīs otro maču, tiekoties ar Filipīnām.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6. jūlijā spēlēs ar divām no otras grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7. jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.