foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas izlases centrs Klāvs Čavars Japānu nomainīs pret Azerbaidžānu
Klāvs Čavars pievienosies ambiciozai komandai, kas cer kaut ko sasniegt arī uz Eiropas skatuves.
Basketbols
2024. gada 2. jūlijs, 17:46

Latvijas izlases centrs Klāvs Čavars Japānu nomainīs pret Azerbaidžānu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Klāvs Čavars karjeru turpinās Azerbaidžānas čempionē Baku "Sabah", vēsta klubs.

Iepriekšējo sezonu 28 gadus vecais centra spēlētājs Čavars pavadīja Jokohamas "Excellence", spēlējot B3 līgā, kas Japānas basketbola hierarhijā ir trešā līga, taču gana konkurētspējīga ar pirmajām divām līgām. 

28 gadus vecais latvietis regulārajā čempionātā 48 spēlēs vidēji 26 minūtēs guva 12,9 punktus, izcīnīja 9,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,3 metienus. Izslēgšanas turnīrā, "Excellence" komandai neizcīnot ceļazīmi uz B2 līgu, Čavars divos mačos caurmēra 28 minūtēs guva 10,5 punktus un izcīnīja 9,0 atlēkušās bumbas.

Pirms tam Čavars spēlēja Polijas spēcīgākās līgas klubā Ļubļinas "Start", bet pirms tam pārstāvēja citu poļu klubu Bidgoščas "Astoria". Tāpat Čavars spēlējis baltkrievu Minskas "Cmoki", "Ventspils", "Liepājas" un "VEF Rīga" rindās.

"Sabah", kas dibināta aizpērn, ir pēdējo divu gadu Azerbaidžānas čempione, aizvadītajā sezonā titulu izcīnot ar Artjomu Butjankovu sastāvā. Komandu vada Rims Kurtinaitis. Bez dalības vietējā čempionātā "Sabah" pērn spēja iekļūt arī FIBA Eiropas kausa grupu turnīrā, kura četru komandu konkurencē ar vienu uzvaru palika trešajā vietā, abas reizes zaudējot Čehijas čempioniem Nimburkas "EZA" un turnīra nākamajai fināllistei "Bahcehsehir Koleji" no Turcijas, bet uzvaras uz pusēm dalot ar Melnkalnes klubu "Mornar Bar".