foto: EPA/Scanpix
Kabuklu ierobežo Vučeviču: olimpiskā kvalifikācija Rīgā sākas ar Brazīlijas atspēlēšanos pret Melnkalni
Brunu Kabuklu (pa labi) divcīņa pret Nikolu Vučeviču bija viens no galvenajiem faktoriem, kas izšķīra spēles likteni.
Basketbols
2024. gada 2. jūlijs, 17:28

Kabuklu ierobežo Vučeviču: olimpiskā kvalifikācija Rīgā sākas ar Brazīlijas atspēlēšanos pret Melnkalni

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Brazīlijas vīriešu basketbola izlase otrdien "Arēnā Rīga" Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas pirmajā mačā ar rezultātu 81:72 (15:23, 21:19, 16:14, 29:16) pārspēja Melnkalni.

Brazīlijas izlasē ar 25 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, divām pārtvertām bumbām un trīs bloķētiem metieniem izcēlās Brunu Kabuklu, 17 punkti un sešas bumbas zem groziem bija Marselinju Uertasam, 10+5 pievienoja Leo Meindls, bet 9+9 - Guī Santušs.

Melnkalnes izlasē 17 punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Nikolam Vučevičam, 15 punkti un sešas bumbas zem groziem - Marko Simonovičam, 11 punktus guva Kendriks Perijs, bet desmit punkti bija Petaram Popovičam. Melnkaniešu līderim, NBA zvaigznei Vučevičam astoņi punkti un piecas atlēkušās bumbas bija jau pēc pirmajām piecām minūtēm, kurās pret viņu nespēlēja Kabuklu, bet gan Kristianu Felisiu.

Brazīlieši bija iedzinējos tikpat kā visu spēles pirmo pusstundu, pirmo reizi vadību iegūstot vien ceturtajā ceturtdaļā.

B apakšgrupā cīnīsies arī Kamerūna. Plkst.19 A apakšgrupā tiksies Latvija un Gruzija, vēl šajā grupā spēlējot Filipīnām.  Apakšgrupu pirmās divas komandas iekļūs pusfinālos, kuru uzvarētāji svētdien, 7. jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.