foto: AFP/Scanpix
Skujiņam 60. un Neilandam 84. vieta "Tour de France" trešajā posmā
Toms Skujiņš Itālijā, kur šogad sākās "Tour de France" velobrauciens.
Citi sporta veidi
2024. gada 1. jūlijs, 18:55

Skujiņam 60. un Neilandam 84. vieta "Tour de France" trešajā posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš pirmdien prestižā velobrauciena "Tour de France" trešajā posmā ierindojās 60. pozīcijā, bet Krists Neilands finišēja 84. vietā.

Pirmdien trešajā posmā riteņbraucēji mēroja 230,8 kilometrus, pārvarot četrus kategorizētos kāpumus un šķērsojot vienu sprinta starpfinišu. Nedaudz vairāk kā 60 kilometrus līdz finišam atrāvienā mēģināja doties francūzis Fanjēns Greljē ("TotalEnergies"), kurš iekrāja teju minūti lielu pārsvaru pār peletonu, taču nepilnus 30 kilometrus vēlāk peletons jau panāca Greljē. Finiša spurtā uzvaru izcīnīja Eritrejas riteņbraucējs Binjams Girmajs ("Intermarche - Wanty"), otrajā un trešajā vietā aiz sevis atstājot kolumbieti Fernando Gavirju  ("Movistar") un beļģi Arno de Lī ("Lotto Dstny"), bet uzreiz ārpus labāko trijnieka palika Skujiņa komandas biedrs dānis Madss Pēdersens ("Lidl-Trek"). Lielā grupa finišu sasniedza pēc piecām stundām 26 minūtēm un 48 sekundēm. Gan Skujiņš ("Lidl-Trek"), gan Neilands ("Israel - Premier Tech") finišēja kopā ar lielo grupu.

Pēc trīs posmiem kopvērtējumā par līderi kļuvis "EF Education - EasyPost" braucējs ekvadorietis Ričards Karapass, kuram ar tādu pašu laiku seko slovēnis Tadejs Pogačars ("UAE Team Emirates") un beļģis Remko Evenepūls ("Soudal Quick-Step"). Skujiņš līderiem zaudē četras minūtes un 24 sekundes, ieņemot 42. vietu, bet Neilands ar 29 minūšu un 45 sekunžu atpalicību ieņem 80. vietu.

Velobraucienu riteņbraucēji uzsāka Itālijā, bet ceturtā posma laikā viņi pārcelsies uz Franciju. Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē. Velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus.

Skujiņš startē savā sestajā "Tour de France" velobraucienā, bet Neilands prestižajā velobraucienā piedalās ceturto reizi. Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts ir bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.