foto: Pablo Guillen/Action Plus/Shutterstock/ Vida Press
Banjaja trešo reizi pēc kārtas triumfē Nīderlandes "Grand Prix"
Frančesko Banjaja.
Citi sporta veidi
2024. gada 30. jūnijs, 16:31

Banjaja trešo reizi pēc kārtas triumfē Nīderlandes "Grand Prix"

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Itālijas motosportists Frančesko Banjaja svētdien Asenas trasē pasaules motošosejas čempionāta "MotoGP" klasē jau trešo reizi pēc kārtas triumfēja Nīderlandes "Grand Prix" sacensībās.

Banjaja ("Ducati Lenovo") par 3,676 sekundēm apsteidza spāņu motosportistu Horhi Martinu ("Prima Pramac") un par 7,073 sekundēm - komandas biedru un tautieti Eneu Bastianīni ("Ducati Lenovo"). Banjaja, kurš bija ātrākais arī kvalifikācijas sacensībās, bija vadībā no sacensību sākuma līdz beigām.

Ceturtais finišēja spānis Marks Markess ("Gresini"), piektais - Fabio di Džannantonio ("Pertamina Enduro VR46"), sestais - spānis Maveriks Vinjaless ("Aprilia"), septītais - dienvidāfrikānis Breds Binders ("Red Bull KTM"), astotais - spānis Alekss Markess ("Gresini"), devītais - spānis Rauls Fernandesss ("Trackhouse") un desmitais - Franko Morbidelli ("Prima Pramac").

Pēc astoņiem posmiem kopvērtējuma līderis ar 200 punktiem ir Martins, otrais ar 190 punktiem ir Banjaja, bet M.Markesam ir 149 punkti. Šosezon pasaules čempionātā paredzēts 21 sacensību posms. Arī aizvadītajā sezonā otro trasē triumfēja Banjaja.