foto: Evija Trifanova/LETA
"Saulkrastu kokteilī" uzvar Graudiņa/Samoilova un Točs/Šmēdiņš
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa (pa labi) un Anastasija Samoilova.
Citi sporta veidi
2024. gada 30. jūnijs, 00:17

"Saulkrastu kokteilī" uzvar Graudiņa/Samoilova un Točs/Šmēdiņš

Jauns.lv/LETA

Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova un Edgars Točs/Jānis Šmēdiņš uzvarēja Latvijas čempionāta pludmales volejbolā otrajā posmā - tradicionālajā turnīrā "Saulkrastu Kokteilis".

Graudiņa/Samoilova, kurām turnīrā bija pirmais numurs, sestdien finālā ar rezultātu 2-0 (22:20, 20:15) pārspēja lietuvietes Moniku Pauliķieni/Ainu Raupelīti (2.).

Bronzas spēlē Anete Namiķe/Anija Ozoliņa (6.) ar 0-2 (16:21, 12:21) zaudēja polietēm Kingai Vojtašikai/Katažinai Kocjolekai (3.).

Vīriešu turnīra finālā Točs/Šmēdiņš (7.) ar 2-0 (21:16, 21:15) pieveica Aleksandru Samoilovu un igauni Martu Tīsāru (3.), titula spēlei noslēdzoties jau svētdienā.

Savukārt spēlē par trešo vietu zviedri Elmers Andersons/Jākobs Heltings Nilsons (6.) ar 2-1 (21:14, 19:21, 15:13) guva virsroku pār Angliju pārstāvošajiem spāņiem Hoakinu un Havjeru Beljo (2.).

Ar pirmo numuru izsētie Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs apstājās ceturtdaļfinālā, trīs setos zaudējot zviedriem. 

Vīriešu konkurencē bija pieteikti 43, bet sieviešu - 30 pāri. Vīrieši visu turnīru aizvadīja Saulkrastos, bet sievietes kvalifikācijas turnīru aizvadīja Rīgā.

Šosezon Latvijas čempionātā "DEPO Open 2024" pludmales volejbolisti sacenšas četros posmos un finālā. Visos posmos izšķirīgās spēles notiek ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi ir aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm. Turklāt jūlija vidū Cēsīs Latvijas čempionāta ietvaros vīrieši sacentīsies arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) otrajā posmā.