Velomaratonists Arvis Sprude uzsāk jaunu Ginesa rekorda mēģinājumu
foto: Publicitātes attēls
Arvis Sprude.
Citi sporta veidi
2024. gada 28. jūnijā, 20:42

Velomaratonists Arvis Sprude uzsāk jaunu Ginesa rekorda mēģinājumu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

No 29. jūnija līdz 6. jūlijam velomaratonists Arvis Sprude centīsies uzstādīt jaunu Pasaules Ginesa rekordu - visvairāk ar velosipēdu nobrauktie kilometri 7 dienās.

Velomaratonists Arvis Sprude uzsāk jaunu Ginesa re...

Nedēļas garumā Kurzemes Radio ēterā plkst. 10:45 īpašā rubrikā būs iespēja sekot līdzi Pasaules Ginesa rekorda uzstādīšanai. Katru darba dienu radio ēterā izskanēs sportista komentārs par veikto distanci, sarunas ar atbalsta komandu un līdzcilvēkiem.

Radio klausītājiem būs iespēja piedalīties prognožu spēlē – Kurzemes Radio "Facebook" lapā prognozējot dienas laikā nobraukto kilometru skaitu un saņemot balvas. Noslēgumā kopvērtējuma precīzākās prognozes autors saņems balvu no Verte Auto Mežciems – jauno Škoda Superb uz nedēļas nogali. Tieši tas pats auto, kurš būs Arvim līdzās Ginesa rekorda uzstādīšanas laikā.

Pirms diviem gadiem Arvis Sprude uzstādīja Pasaules Ginesa rekordu ar nobrauktiem 3559 km septiņās dienās. Šoreiz rekorda mēģinājums sāksies 29. jūnija vakarā. Visas nedēļas garumā sportistu būs iespējams atbalstīt uz Kuldīgas – Skrundas šosejas. 

Kopā ar rekorda uzstādīšanu notiek labdarības akcija “ESI PIEMĒRS”. “Es vēlos būt piemērs tam, ka ar neatlaidīgu darbu var sasniegt to, kas sākotnēji var šķist neiespējami. Mans mērķis ir atgriezt manai dzimtajai pilsētai Kuldīgai un Latvijai Pasaules Ginesa rekordu ar visvairāk nobrauktiem kilometriem 7 dienās. To izdarīt palīdzēs kāds  kopīgs mērķis, kur nepieciešama ikviena līdzdalība. Diemžēl, onkoloģija arī man ir atņēmusi divus draugus, un tas lika aizdomāties, ka neviens nav pasargāts no šī un tas var skart ikvienu no mums. Tāpēc man ir svarīgi parādīt, ka mēs visi varam būt piemērs, atbalstot cilvēkus, kuriem ir vajadzīga palīdzība šajā grūtajā cīņā, jo kopā uzvarēt ir vieglāk,” saka Arvis. 

Ziedot labdarības akcijai ir iespējams šeit. Arvja idejas atbalstītāji – uzņēmēji – diennakts laikā ieskaitīs labdarības akcijas kontā  tik daudz eiro cik būs nobraukto kilometru skaits. 

Kurzemes Radio ēterā sekot līdzi Pasaules Ginesa rekorda uzstādīšanai var sekot mājaslapā vai apraidē Kurzemes Radio raidītāju tīklā: Talsos, Kuldīgā FM 106,4; Liepājā FM 88,4; Ventspilī FM 107,9; Saldū FM 98,9; Tukumā, Jūrmalā FM 92,4 un Jelgavā FM 92,6.